SPORTURI  »  ALTELE  »  MINISTRUL SPORTULUI

VIDEO Ministerul Sportului a lansat „Strategia Națională pentru Sport” » Novak: „Dacă în 10 ani avem construite jumătate din bazele sportive propuse, este foarte bine”

Eduard Novak
Eduard Novak

Articol de , - Publicat miercuri, 19 octombrie 2022 10:45 / Actualizat miercuri, 19 octombrie 2022 14:05

Ministerul Sportului a lansat „Strategia Națională pentru Sport”, un proiect întins pe perioada 2022-2032, al cărui obiectiv principal este „prioritizarea sportului la nivel național”. Proiectul a intrat în dezbatere publică.

Ministrul Eduard Novak a susținut azi o conferință de presă în care a prezentat „Strategia Națională pentru Sport”. Are 70 de obiective strategice, unul dintre cele mai importante fiind „prioritizarea sporturilor olimpice de tradiție”.

Sporturile individuale prioritare sunt: canotaj, judo, tenis de masă, lupte, natație și pentatlon modern, scrimă, ciclism, box, kaiac-canoe, atletism, gimnastică. Sporturile de echipă prioritare sunt: fotbal, baschet, handbal, rugby, volei, polo, hochei pe gheață, oină.

Dinamo, tot mai departe de „Arcul de Triumf” » Șefii „câinilor” își pierd speranța că vor putea folosi stadionul
DINAMO
Dinamo, tot mai departe de „Arcul de Triumf” » Șefii „câinilor” își pierd speranța că vor putea folosi stadionul

Declarațiile lui Eduard Novak la lansarea „Strategiei Naționale pentru Sport”

„Dacă în 10 ani avem construite jumătate din bazele sportive, este foarte bine, vorbind tehnic. Vorbim de tenis de masă de exemplu? În 10 ani putem să facem 10 săli. Noi acum ne apucăm să bugetăm și să venim cu niște date concrete, în acest termen de 30 de zile. 

La finalul acestei dezbateri publice, o să avem niște date concrete. Acum începem să lucrăm pe buget, să avem discuții cu federațiile, să prezinte un proiect pe 10 ani. Federația de Gimnastică a prezentat deja un proiect. Lucrurile nu se vor schimba de pe o zi pe alta, va fi nevoie de timp”, a declarat Eduard Novak la conferința de presă.

Ministerul Sportului a lansat „Strategia Națională pentru Sport” » Novak: „Dacă în 10 ani avem construite jumătate din bazele sportive propuse, este foarte bine”
Ministerul Sportului a lansat „Strategia Națională pentru Sport” » Novak: „Dacă în 10 ani avem construite jumătate din bazele sportive propuse, este foarte bine”

Eduard Novak: „63% din populația României nu practică sport deloc”

Eduard Novak a vorbit și despre sportul comunitar și a oferit mai multe cifre legate de procentul populației care face sport în România.

Aș dori să exemplific câteva cifre alarmante. În sportul comunitar, în 2017, România înregistrează procentul de 63% din populație care nu practică deloc sport, față de 46% media UE. De asemenea, 51% declară că nu practică deloc activitate fizică, comparativ cu 35% media UE. Doar 17% din populația României practică sport în parcuri sau în spațiul liber. În România, doar 28% dintre adolescenți, între 11 și 15 ani, și doar 30% din adulți, practică un nivel minim necesar de activitate fizică și sport. Sportul de performanță românesc la competițiile internționale: Jocuri Oimpice, europene, mondiale reprezintă o scădere semnificativă în ultimii 30 de ani. De la 24 de medalii în 2000, la 4 medalii în 2020, deci o scădere de 84%.

- Eduard Novak, ministrul sportului

Citește și:

Halep, peste Nadal și Federer! Simona, în topul sportivilor cu cei mai mare potențial comercial » Cristiano Ronaldo e primul

SM Oradea și-a aflat adversara din turul al treilea preliminar al Ligii Campionilor la polo

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
manx
manx  •  19 Octombrie 2022, 14:43

Iar ca sportivii români sa fie sustinuti în activitatea lor ce se face? Astia-si bat joc de populatie de peste 30 de ani. Mitica Dragomir spunea ca el a construit Casa Fotbalului sau cum se numeste " cea mai frumoasa din lume" El a fost zidar, electrician si instalator. Pe banii lui. Uite unde a ajuns fotbalul din România cu asa conducatori. Din acest plan nu o sa se realizeze mare lucru, nimic la timp, dar banii alocatii ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

iopanet
iopanet  •  19 Octombrie 2022, 13:34

"pentatlon român" ?

MaxiP
MaxiP  •  19 Octombrie 2022, 11:40

Pai sporturile cu prioritate se pare ca sunt cam toate. Teoretic e bine, însă că sa împărți resursele pe priorități, s-ar putea sa se împartă pe prea multe și sa iasă fiecare cu resurse mai puține.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează