SPORTURI  »  ALTELE  »  EUROPEANUL DE LUPTE

EUROPEANUL DE LUPTE // FOTO Argint tânăr » Florin Tița a fost învins clar în finala categoriei 55 de kilograme a CE de la București + Bronz pentru Alin Alexuc-Ciurariu

Florin Tița în timpul finalei cu rusul Vitali Kabaloev FOTO Raed Krishan +11   FOTO
Florin Tița în timpul finalei cu rusul Vitali Kabaloev FOTO Raed Krishan

Articol de , - Publicat sambata, 13 aprilie 2019 20:45

Florin Tița a fost învins clar în finala categoriei 55 de kilograme a CE de la București, dar e prima medalie la seniori a sportivului în vârstă de 22 de ani.

Prima finală cu medalia de aur în joc a zilei de azi a adus și emoțiile cele mai mari pentru România. Florin Tița intra pe saltea contra rusului Vitali Kabaloev în căutarea celui mai bun rezultat din cariera sa care abia își înregistrează întâii pași. La categoria 55 de kilograme, stilul greco-roman, luptători agili, rapizi, dar puternici, cu mai multe șanse uneori de a se vedea acțiuni spectaculoase. 

E ceea ce s-a întâmplat și azi, aceste inițiative venind din partea rusului. Kabaloev a irosit foarte puțin timp, s-a năpustit asupra lui Tița și a izbutit să obțină iute primul punct, urmat de altele, cele decisive. Scorul a ajuns la 7-0, după două procedee legate de rus, acesta reușindu-l și pe al treilea. La final, chiar l-a pus pe român cu umerii pe saltea, 11-0 și tuș, decizie VFA. 

O finală care s-a încheiat repede, dar tânărul în vârstă de doar 22 de ani a găsit resursele pentru a zâmbi atunci când a urcat pe podium pentru a primi medalia de argint. Aceasta i-a fost înmânată de Gheorghe Berceanu, campionul olimpic de la Munchen 1972 tot la o categorie "de buzunar", 48 de kilograme. Pentru a ajunge în ultimul act, românul a trecut vineri de germanul Fabian Bernhard Schmitt, în sferturi de finală, 12-4, și de norvegianul Anders Andresen Roenningen, 5-4, în semifinale. 

Florin a reușit în interval de ceva mai mult de o lună să urce pe podium atât la Campionatele Europene Under-23 de la Novi Sad, cât și la cele de seniori, găzduite de Sala Polivalentă bucureșteană. De fiecare dată argint. Anul trecut, el obținea bronzul la CE Under-23. E legitimat la CS Farul Constanța, unde este antrenat de Gheorghe Grigore.

La această ediție a Europenelor, care revin la București după 40 de ani, România a participat cu 30 de sportivi, câte 10 la fiecare stil, libere, greco-romane și feminin. La CE de anul trecut, cele de la Kaspiisk (Rus), tricolorii au obținut cinci medalii, una de aur, una de argint și trei de bronz.

Florin Tița în timpul finalei cu rusul Vitali Kabaloev FOTO Raed Krishan +12 FOTO

Bronzul ambiției

Alin Alexuc-Ciurariu a cucerit azi a doua medalie europeană din cariera sa. După bronzul de anul trecut, de la Kaspiisk, a urcat tot pe a treia treaptă a podiumului la București. Românul în vârstă de 29 de ani, care a trecut la categoria 130 de kilograme din 2018, a câștigat azi întâi meciul din recalificări cu azerul Sabah Șariati, medaliat cu bronz olimpic la Rio: 2-0, VPO. Apoi s-a impus în finala pentru bronz în fața estonianului Heiki Nabi, 1-1, un duel strâns, ca o ciocnire între două stânci, în care Alexuc a rezistat foarte bine pe final. După decizie, fericit, a urcat în tribună pentru a-și saluta colegii de la lot care veniseră să-l susțină. 

Alin Alexuc-Ciurariu +12 FOTO

4medalii a adunat România la Europenele desfășurate la București: argint prin Kriszta Incze (65 kg) și Florin Tița (55 kg), bronz prin Andreea Beatrice Ana (55 kg) și Alin Alexuc Ciuraru (130 kg)

VEZI ȘI:

Kriszta Incze a fost la 15 secunde de a obține aurul european la lupte! Românca, aproape de leșin la final

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează