SPORTURI  »  ALTELE  »  KICKBOXING

EXCLUSIV Benny Adegbuyi îl va înfrunta pe Badr Hari: „Îl așteptam!” » E meciul anului în kickboxing-ul mondial!

Articol de - Publicat sambata, 29 februarie 2020 23:33

Cel mai bine cotat kickboxer român al momentului, Benny Adegbuyi, va lupta contra legendei Badr Hari pe 20 iunie, la Rotterdam, în Olanda, în meciul cap de afiș al galei Glory Kickboxing.

Este pentru prima oară când un român va da piept în ring cu Badr Hari, actual luptător în circuitul Glory și o legendă a K-1.

Născut la Cluj Napoca, Benny (35 de ani) are 35 de victorii în palmares, dintre care 19 prin KO, și doar 6 înfrângeri. În ultimele 10 meciuri, acesta a bifat 9 victorii. De cealaltă parte, Badr Hari a strâns 106 victorii din 121 de meciuri și are nu mai puțin de 92 de KO-uri. Cu o carieră care se întinde pe durata a două decenii, marocanul (35 de ani) are în palmares centurile It's Showtime și K-1. De aceeași vârstă, Benny și Hari au și aceeași înălțime, 1,98 metri, românul având în schimb 118 kilograme, cu 8 mai mult decât oponentul său de pe 20 iunie.

În prezent, Benny este pe locul 2 mondial în topul challengerilor de la categoria grea, în timp ce Hari este pe poziția următoare. Anunțul meciului direct a fost făcut sâmbătă seară în cadrul galei Glory Kickboxing, care a avut loc la Utrecht. “Le mulțumesc fanilor adevărați pentru că au fost mereu lângă mine și îmi doresc să îmi fie alături și de această dată, am nevoie de sustinerea lor. Îmi doresc să arătăm că suntem uniți și știm să ne susținem sportivii”, a spus Benny.

Sportivul român, care a câștigat nu mai puțin de 3 turnee piramidale în Glory, se pregătește pentru acest meci sub comanda legendarului antrenor olandez Dennis Krauweel, la SuperPro. Este același antrenor care l-a format și îl antrenează pe Rico Verhoeven, actualul campion mondial al greilor în Glory.

EXCLUSIV Benny Adegbuyi îl va înfrunta pe Badr Hari: „Îl așteptam!” » E meciul anului în kickboxing-ul mondial!

EXCLUSIV » Benny Adegbuyi: „Este meciul pe care-l așteptam!”

- Benny, vei lupta într-una dintre cele mai spectaculoase confruntări din istoria sporturilor de contact din România. Cum ai primit vestea acestei lupte și ce reprezintă pentru tine această oportunitate?

- Mă bucur că voi avea acest meci, am menționat deja că pentru anul acesta îmi doresc confruntări spectaculoase, printre care și acest meci! Este într-adevăr una dintre cele mai spectaculoase și mai importante confruntări pentru sportul de contact din România, dar și pentru mine personal, având în vedere notorietatea lui Badr Hari, la fel de important ca și meciul pentru centura mondială pentru care am luptat! Este un meci pe care l-am așteptat, care poate propulsa kickboxingul românesc.

- În ce formă ești și cum vei pregăti lupta?

- Sunt într-o formă bună, am aflat de acest meci de puțin timp, însă în tot acest timp m-am menținut la un nivel constant pe care urmează să îl cresc în perioada următoare, atingând cea mai bună formă a mea până la momentul meciului.

- Care sunt atuurile tale în fața unui astfel de adversar?

- Ca orice luptător, toți avem și plusuri și minusuri. Pe lângă faptul că în toți acești ani am fost activ si am avut antrenamente constante, cred că stilul meu se potrivește mănușă cu al lui și cred sunt mai puternic.

- Ce ar însemna o victorie pentru tine, dar și pentru sporturile de contact din România?

- Pentru mine ar însemna enorm, orice victorie înseamnă la momentul acela totul pentru mine, dar cu atât mai mult de data aceasta. Totuși, vorbim despre unul dintre cei mai cunoscuți și mai apreciați luptători din lume. Pentru România, ar însemna la fel de mult, o nouă confirmare și poate aduce și sporturilor de contact notorietatea pe care o merită!

Badr Hari, spectaculos și controversat!

EXCLUSIV Benny Adegbuyi îl va înfrunta pe Badr Hari: „Îl așteptam!” » E meciul anului în kickboxing-ul mondial!
Badr Hari

Unul dintre cei mai importanți sportivi din kickboxingul mondial, Badr Hari are o istorie tumultoasă în afara ringului. Marocanul a avut numeroase probleme cu poliția, fiind implicat în infracțiuni violente. Astfel, în 2017 a fost condamnat la 24 de luni de închisoare, dintre care 10 cu suspendare, după ce a bătut un milionar într-un club de noapte. În plus, a fost suspendat un an și jumătate după ce a fost depistat dopat. Foarte bun prieten cu celebrul Cristiano Ronaldo, Badr Hari a luptat pentru centura mondială în luna decembrie, cu campionul Rico Verhoeven, dar a fost nevoit să abandoneze după ce și-a rupt piciorul.

Ce spunea Benny despre posibilitatea unui meci cu Badr Hari acum un an

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (7)
10153442836877993
Tudor Miron  •  07 Martie 2020, 10:56

Cand si-a rupt Badr piciorul? E haios ca in google e promovat articolul ca fiind o analiza “in depth”. Foarte in depth e sa spui lucruri neadevarate

magura
magura  •  01 Martie 2020, 12:51

MULT SUCCES, Benny!

ovidiu2019
ovidiu2019  •  01 Martie 2020, 00:14

Ba, GSP, voi sa ziceti de fapt ca Badr Hari il facea knock out pe Rico Verhoeven in decembrie! L-a pus la pamant de 2 ori si s-a accidentat ca prostul, aratand din nou o forma nemaipomenita marocanul.. Deci olandezul fuge acum de Badr! Si inca ceva, astia de pe Sport Extra au zis ca daca invinge al nostru, Beni lupta pentru titlu la Cluj.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează