ALTELE  ·  INTERVIU

EXCLUSIV GSP Dezvăluire şocantă a lui Stephen Hendry! Blat pentru pariuri: "Ştiu sigur că un jucător a trântit meciul cu mine"

Articol de , - Publicat luni, 04 aprilie 2016 12:40

Stephen Hendry a fost la Bucureşti pentru un demonstrativ de zile mari alături de nume mari ale snookerului şi a oferit un interviu în exclusivitate pentru reporterii Gazetei.

Cel mai titrat jucător din istoria snookerului, 7 titluri mondiale în carieră, a vorbit deschis despre cele mai apăsătoare probleme din sport şi a făcut o dezvăluire şocantă: "Ştiu sigur că un jucător a trântit un meci cu mine".

Iată o parte din interviul în exclusivitate cu Stephen Hendry:

"Hendry din anii '90 nu ar avea probleme cu nimeni"

Ai peste 30 de ani de experiență în snooker. Cum s-a schimbat jocul față de când ai început?
- Nu mai domină nimeni, nu mai există un centru al circuitului. În anii '80, Steve Davis și-a strivit concurența, apoi am fost eu în anii '90. Acum nu avem un lider absolut, avem cinci sau șase jucători care joacă la același nivel, iar bătălia are mai mulți poli de putere.  

- Sunt peste nivelul tău de altădată?
- Nu. Niciun jucător de top de acum nu face mai mult decât faceam eu, dar standardele s-au modificat doar în subsolul clasamentului. În perioada mea de glorie, zburam în primele tururi de la Crucible, dar acum nimic nu mai vine ușor. Totuși, îmi place să cred că Stephen Hendry din anii '90 nu ar avea probleme nici acum! Mă uit la jucători care câștigă turnee, iar apoi se relaxează, se culcă pe o ureche. Eu aveam o foame perpetuă, iar după ce câștigam o competiție, tânjeam să ajung la următoarea.

- Alex Higgins a fost de două ori campion mondial, dar a bifat doar 46 de breakuri de peste 100 de puncte. Mark King nu e un jucător de top, dar are deja peste o sută. Cum vezi numerele astea?
- Eu nu l-am văzut niciodată pe Alex Higgins ca pe un mare scorer. Sigur, a fost un geniu, excelent la masă, dar breakurile sale se opreau undeva la 60-70 de puncte, nu împingea lucrurile mai departe. Altfel, da, breakurile sunt mai consistente acum, dar sunt și mai multe turnee.  

"Calendarul e absurd! Hawkins a venit cu valiza la arenă"

Tot crezi că sunt prea multe turnee în calendar?
- Am auzit că vor fi schimbări anul viitor, cu mai multe turnee în Marea Britanie. Dar gândiți-vă că săptămâna trecută a fost un turneu în Manchester, iar învingătorul a trebuit să zboare sâmbătă direct în China. Calendarul trebuie regândit, fiindcă putem ajunge în situații deranjante. Tot în Manchester, Barry Hawkins s-a prezentat în arenă cu tacul și valiza pregătită, fiindcă dacă pierdea, trebuia să plece direct în China, iar dacă trecea mai departe, trebuia să rămână la hotel.

- Ai fost vreodată abordat de mafia pariurilor?
- Nu, niciodată, cred că aș fi fost alegerea greșită, având în vedere că eram obsedat să câștig. Dacă cineva mi-ar fi spus să pierd, ar fi fost absurd. Dar am avut un meci în care am simțit lucruri în neregulă. Într-un turneu important, în primul tur, am câștigat cu 5-0 și știu sigur că adversarul meu nu se strofoca deloc.

În Gazeta Sporturilor de astăzi şi pe platforma Gazeta Digitală găseşti interviul complet al scoţianului şi ceea ce spune despre Ronnie O'Sullivan, dar şi despre Ding şi Judd Trump.Ea este românca mai bogată chiar şi decât Ţiriac! Fostă Miss România, tânăra are o avere de 3 miliarde de euro
Libertatea
Comentarii (3)
Stanescu Georgian  •  11 Decembrie 2016, 11:14

Dupa anii 2000 a mai jucat doar din talent pentru ca de jucat nu mai juca cine stie ce.

ray51  •  04 Aprilie 2016, 14:25

Asadar, e multa putreziciune ! PARIURILE SPORTIVE o afacere bantuita de duhuri rele si urat mirositoare. In afara agentiilor care sunt implicate in deformarea rezultatelor sportive, sunt participanti care 'trantesc' rezultatul final.

mariuss72  •  04 Aprilie 2016, 13:11

A fost The Best!

Vezi toate comentariile (3 )
Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
17:00 Fotbal, Liga 2
Turris Tg. Măgurele - FC Argeș
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
20:00 Fotbal, Liga 1
Gaz Metan - Universitatea Craiova
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
23:00 Fotbal, La Liga
Atletico Madrid - Mallorca
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
Program TV complet

Liga 1