SPORTURI  »  ALTELE  »  INTERVIU

EXCLUSIV Un interviu ZGUDUITOR! Dezvăluiri cutremurătoare despre un antrenor român: "I se spune «Măcelarul»! A bătut o fată până la leșin! Fetele sunt considerate vite"

FOTO: Cristi Preda
FOTO: Cristi Preda

Articol de - Publicat luni, 14 noiembrie 2016 14:21

Fostul secretar general al FRJ, Alexandru Bălgrădean, vorbește pentru Gazeta Sporturilor despre actuala conducere de la judo și face dezvăluiri tulburătoare despre activitatea antrenorului lotului olimpic feminin, Florin Bercean.

"Bercean dă dispoziții tuturor, chiar și acolo unde nu are dreptul. Intervine în actul medical, dosarele medicale ale sportivilor sunt ținute la Cluj în loc să stea la sediul FRJ.

Asta pentru a nu se raporta accidentările. Sportivele noastre au cele mai multe operații, nu degeaba a fost poreclit «Măcelarul». În plus, lezează interesele financiare ale sportivilor, luând din banii acestora fără să ceară aprobarea Comitetului Director sau a secretarului general.

Judokanele noastre sunt printre cele mai sărace, mai dezavantajate și mai stresate sportive. Sunt considerate doar niște vite de muncă, a căror singură menire e să-i umple buzunarele lui Bercean. În decursul anilor, a reușit să monopolizeze tot judo-ul feminin la Cluj și să-și creeze ilegal o schemă piramidală, care îl făcea unic câștigător. A introdus un control total asupra vieții sportivelor, acestea trebuind să se supună orbește toanelor de moment ale acestora.

Și-a creat un colectiv tehnic format din persoane fără nicio personalitate, care nu-l contrazic niciodată și activează ca niște Kapo naziști. Sau, citându-l, «nu am nevoie de oameni care gândesc, ci de executanți».

Nu vă întrebați de ce foste mari campioane nu revin niciodată la Cluj să împartă din experiența lor tinerilor aspiranți?

Cum de nu s-a găsit un loc pentru Alina Dumitru sau Corina Căprioriu, sau Dinea, sau Chițu și alții, și alții? Acești executanți le inoculează sportivilor de 14-16 ani ideea că sunt niște roboți, că ei sunt acolo doar atât timp cât execută ordine, a spus Bălgrădean pentru ediția de azi a Gazetei Sporturilor.

"O sportivă a fost bătută până la leșin în vestiar"

"Eu vă spun fapte, nu baliverne! Sportivele sunt obligate să doarmă cu ușa deschisă la cameră, nu au voie să folosească oja, trebuie să declare cu cine umblă și de ce, sunt spionate în permanență pe Facebook, le sunt controlate și percheziționate camerele în lipsa lor, li se umblă în calculatoare, iar la toate acestea se adaugă abuzurile verbale și fizice la care sunt supuse.

Totul funcționează acolo ca o organizație de tip terorist. În plus, bugetofagă și cronofagă. Anul trecut, o sportivă a fost bătută până la leșin în vestiar de celebrul antrenor, pentru că nu a făcut categoria. E o fată cu nume de floare. Sportivii sunt total rupți de viață și de binefacerile ei. Li se interzice mersul la școală sau la facultate", a adăugat Bălgrădean.

Interviul complet poate fi citit în ediția tipărită de azi și pe platforma digitală!

Alte subiecte exclusiv print:

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (18)
alegsandru
alegsandru  •  14 Noiembrie 2016, 22:04

si pe deasupra stiti ce mai face ? Mai si invata fetele sa se tranteasca de pamant una pe alta si sa se stranga de gat. Un om rau.

10211031774491659
Rodica Gheorghescu  •  14 Noiembrie 2016, 21:50
Postat de belisarius pe 14 Noiembrie 2016, 18:48

Deci alegatzii criminale, care de fapt indica a pathopsychologie- psihopatie. In mod normal o investigatzie e obligatory numai pentru UNA din alegatzii, nu toate. Respectul unor membri fatza de acest antrenor nu trebuie sa ignore realitatea ca, in mai toate cazurile de abuz systematic, de la profesori la preotzi pedofili- NUMAI VICTIMILE ERAU LA CURENT SI TOTZI CEILALTZI CREDEA LUMEA DESPRE CEI CE AU DEVENIT PUSCARIASI. Deci opinia personala ca unii au fost antrenatzi bine nu schimba nevoia de on investigatzie criminal, abuz, violare a vietzii private, drepturi sportive si civile, etc etc etc... Dar ca in toate cazurile de abuz unde femeile sunt victim, ele trebuie sa faca o plangere oficiala, nu sa astepte 20 ani si sa apara deodata a gloata de plangeri f tarziu gen Cosby..

Daca tu crezi ca "preotzi" este un cuvant in limba romana poate ar trebui sa te lasi de exprimat opinii in scris.

152919061803427
Viorel Dan  •  14 Noiembrie 2016, 21:44

Nu cred nimic din "inventiile si alegatiile" acest"no name" Balgradean ! L-am cunoscut personal pe "antrenorul" si "omul" Florin Bercean !

Vezi toate comentariile (18)
Comentează