SPORTURI  »  ALTELE  »  JUDO

UPDATE EXCLUSIV Explozie de COVID-19 la loturile olimpice de judo: cinci cazuri noi în această seară!

foto: Facebook @ Federația Română de Judo
foto: Facebook @ Federația Română de Judo

Articol de - Publicat miercuri, 23 septembrie 2020 15:56 / Actualizat miercuri, 23 septembrie 2020 22:15

Cantonate în Poiana Brașov, loturile de seniori și de tineret masculin ale României au devenit un focar de infecție. Și una dintre sportivele de la lotul feminin a ieșit pozitivă, la Cluj. FRJ a cerut de urgență a doua testare, rezultatele sunt așteptate în această seară.

UPDATE 22:10: Au venit și rezultatele de la restare, toți sportivii fiind reconformați pozitiv. Mai mult decât atât, au apărut încă cinci cazuri noi, dintre care trei băieți și două fete. Printre băieți se numără și Alexandru Raicu, unul dintre sportivii importanți din lot. Toți cei de la Brașov au fost internați la Spitalul „CFR” din Brașov pentru următoarele 48 de ore. Hotelul Caraiman, unde aceștia erau cazați, a intrat într-o amplă procedură de dezinfectare. 

Coronavirsul a lovit puternic și peste loturile olimpice de judo! Dintre 30 de sportivi de la seniori și tineret aflați în cantonament la hotelul „Caraiman” din Poiana Brașov, 16 au ieșit pozitivi la testele efectuate la clinica „Regina Maria”, potrivit informațiilor oferite de Eduard Zgorcea, director internațional FRJ. De asemenea, infectați sunt și cei doi antrenori (Emil Morar, Laszlo Szoke), precum și unul dintre maseuri.

Printre cei loviți de COVID-19 sunt și doi dintre judoka de bază ai naționalei, Marcel Cercea și Adrian Șulcă (aur la JO tineret 2018, Buenos Aires). „Niciun sportiv nu prezintă complicații, sunt izolați”, spune Zgorcea.

Și secretarul general FRJ, Gheorghe Savu (61 ani), a fost depistat cu COVID-19 și azi se va și interna. Fostul șef al arbitrilor, Alexandru Jeberean, se află și el pe lista infectaților!

Gușă: „O situație surprinzătoare”

Inclusiv la lotul feminin a apărut un caz, Elena Stere. Fetele sunt acum în pregătire la Cluj, după ce au stat și ele o perioadă tot în Poiana Brașov! „E o situație surprinzătoare. M-au informat și pe mine cei din Poiană despre ce s-a întâmplat. N-am avut nicio problemă din luna mai și până acum, de când sportivii au stat cantonați. E clar că e o problemă legată de Poiana Brașov, pentru că fetele s-au testat de două ori la Cluj și au ieșit negative, cu o excepție. 

Am refăcut acum toate testele, pentru că au mai fost cazuri fals pozitive. Așteptăm rezultatele chiar în cursul zilei de miercuri. Eu personal am făcut testul COVID-19 și a ieșit negativ”, a punctat președintele FRJ, Cozmin Gușă. A doua testare a fost efectuată la „Medlife”.

VIDEO. Ai grijă să porți corect masca de protecție! Ce nu trebuie să faci atunci când o utilizezi

Mai multe știri de actualitate:

Ministrul Ionuț Stroe, informații de ultimă oră despre accesul suporterilor la evenimentele sportive

Ultima oră » Bilanț în România: cel mai mare număr de cazuri noi de coronavirus de la începutul pandemiei, înregistrat în ultimele 24h

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează