SPORTURI  »  ALTELE  »  TRAGEDIE

Lumea sportului, îndoliată de dispariția lui Patzaichin: „Pentru mine a fost al doilea tată!”

Articol de GSP - Publicat duminica, 05 septembrie 2021 10:41 / Actualizat duminica, 05 septembrie 2021 12:59

Ivan Patzaichin, unul dintre cei mai mari sportivi din istoria României, a încetat din viață astăzi, la vârsta de 71 de ani. Florin Popescu, ultimul campion olimpic al României la kaiac-canoe, a reacționat la dispariția sa. 

Vestea morții marelui Ivan Patzaichin a aflat-o pe când era la cumpărături. „M-am oprit pe loc și am simțit că mi s-au muiat picioarele”, povestește Florin Popescu (47 de ani), ultimul campion olimpic al României, cu canoe de 2 - 1.000 de metri, alături de Mitică Pricop.

„Nu am cuvinte să vorbesc. Am spus de fiecare dată, pentru mine Ivan Patzaichin a fost ca un al doilea tată”. Ivan a fost cel care l-a luat de la Orșova și l-a adus la Dinamo, apoi în lotul național. „Mi-a fost antrenor între 1992 și 2009. Anul trecut, de ziua dânsului, l-am văzut ultima dată. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, a declarat Florin Popescu.

Ivan Patzaichin era internat de 3 luni

De 3 luni, fostul mare sportiv era internat la Spitalul „Elias”, după ce a fost diagnosticat cu o boală incurabilă. Starea lui s-a agravat în ultima lună, iar astăzi a încetat din viață.

Ivan Patzaichin era cvadruplu laureat cu aur la Jocurile Olimpice de vară, unde a câștigat medalii la edițiile din 1968, 1972, 1980 și 1984.

Ivan Patzaichin: un ambasador de excepție al României

  • Din 1968, Ivan Patzaichin a participat la cinci ediții ale Jocurilor Olimpice și a reușit performanțe impresionante.
  • În 1972, la Jocurile Olimpice de la Munchen, într-o serie de calificări, lui Ivan Patzaichin i se rupe pagaia. Regulamentul preciza că dacă pagaia se rupe în primii 25 de metri, atunci se reia cursa, dar cursa nu s-a oprit.
  • Patzaichin a reușit să obțină calificarea în finală, după ce delegația României a făcut contestație, și chiar a obținut o medalie de aur.
  • Are în total 7 medalii la Jocurile Olimpice (4 de aur și 3 de argint), fiind al patrulea cel mai medaliat sportiv român la Jocurile Olimpice.

Citește mai multe știri pe subiect:

A murit Ivan Patzaichin » Veste tragică: a încetat din viață unul dintre cei mai mari sportivi ai României

A murit Ivan Patzaichin! Imagini de colecție din cariera și viața „Amiralului”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
endeavour
endeavour  •  05 Septembrie 2021, 13:12

Un urias al sportului! Azi nu mai avem sportivi ca el! D-zeu sa-l odihneașca!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează