SPORTURI  »  ALTELE  »  CE 2012

Fostul şef al TVR se apără: ”Sublicenţierea drepturilor TV pentru Euro s-a făcut transparent. N-am ce să-mi reproşez”

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Articol de GSP - Publicat marti, 19 iunie 2012 00:00 / Actualizat marti, 19 iunie 2012 09:46

Televiziunea Română, condusă în prezent de directorul general interimar Radu Călin Cristea, a transmis, luni, un comunicat în care a dezvăluit că Poliţia a început o anchetă privind modul de încredinţare directă de fosta conducere a TVR către Dolce TV/Romtelecom a drepturilor TV pentru Euro 2012.

Fostul preşedinte-director general al canalului  public de televiziune, Alexandru Lăzescu, a reacţionat susţinînd că sublicenţierea drepturilor de difuzare a meciurilor de la Euro 2012 către Romtelecom, care deţine DolceSport, s-a făcut ”curat”.

"În principiu, de toate procedurile legate de transmisiunile sportive se ocupă Departamentul Sport. Dar sublicenţierea drepturilor de transmisie pentru Euro 2012 a fost cît se poate de transparentă. Am discutat cu toţi operatorii mari din piaţă. Există o întreagă corespondenţă a TVR cu RCS&RDS şi cu Romtelecom. Cine putea să cumpere nişte meciuri la care, în general, se poate recupera 15-20% din banii daţi? Cine-şi putea permite să piardă cîteva milioane de euro? Nu putea decît o companie care avea televiziune de sport şi care nu avea modelul de business centrat pe atragerea veniturilor din publicitate", a spus Alexandru Lăzescu pentru Mediafax.

Întrebat de ce a permis cînd era la conducerea TVR întîrzieri la plată din partea Romtelecom, el a spus: "Au fost două depăşiri de plată relativ minore. În ceea ce o priveşte pe cea de-a doua, termenul de plată era 10 iunie, iar eu am plecat din TVR în 12 iunie. Nici nu am ştiut că s-a întîrziat plata. În cazul celălalt, am sunat şi eu să plătească mai repede, dar ţinea de relaţia cu partenerii, mai ales că depăşirea a fost relativ minoră".

Legat de alegerea ofertei Romtelecom, Lăzescu a precizat: ”Contractul a fost foarte bun, cu clauze avantajoase pentru TVR, după cum s-a putut vedea şi acum". Tocmai de aceea, ”am un sentiment de amărăciune, pentru că m-am zbătut să aduc bani în Televiziunea Română folosind ce aveam disponibil. Din perspectiva mea, nu am ce să-mi reproşez. Ştiu că procesul în sine a fost transparent. Lucrurile se vor lămuri. Eu, personal, sînt cu cugetul împăcat, pentru că am încercat să obţin maximum de beneficii pentru TVR".

 

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
adisor1
adisor1  •  19 Iunie 2012, 17:14

la rcs nu se merita sa ia meciurile..ca oricum nu au reclame:D si nu faceau nici 5 % din cat plateau

adisor1
adisor1  •  19 Iunie 2012, 17:12

rcs nu are bani de asa ceva! daca aveau incercau si ei ceva ,dar nu au avut cash ..de aia meciurile au mers la dolce..e asa greu de priceput?

fanreal.madrid
fanreal.madrid  •  19 Iunie 2012, 11:42

Te inteli. De fapt ar fi fost bine daca ar fi fost si RCS-ul lasata sa liciteze, pentru ca TVR este institutie publica si orice ar vinde, chiar si un bob de mazare trebuie sa faca o faca prin licitatie, dar nu a fost nici o licitatie. TVR si Dolce sau inteles pe furis, drepturile au fost vandute ilegal!!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează