SPORTURI  »  ALTELE  »  CROS

FOTO Românul Nicolae Soare a produs surpriza la ediția a 30-a a Crosului „15 Noiembrie”

Articol de - Publicat duminica, 17 noiembrie 2019 22:16

Românul Nicolae Soare a produs surpriza Crosului „15 Noiembrie”, câștigând cu un timp de 13,31.9 minute în fața lui Haymanot Alew (Etiopia). Podiumul a fost completat de un alt român, Andrei Dorin Rusu. 

La feminin, Etiopianca Alemitu Tariku a câștigat cursa, parcurgând cei 5 kilometri în 15,30.60 minute și fiind urmată pe podium de Rebecca Chelangat (Uganda) și Roxana Bârcă (România). 

Crosul „15 Noiembrie”, ajuns la cea de-a 30-a ediție, este cea mai importantă competiţie sportivă organizată anual la Braşov, în semn de omagiu pentru Revolta Anticomunistă din 15 Noiembrie 1987, totodată, cea mai longevivă competiţie de alergare urbană din România. Traseul crosului, cu o lungime de 5 kilometri, este acelaşi cu cel pe care manifestanţii l-au parcurs pe străzile municipiului Braşov, în toamna lui ‘87.  

Record de participare 

Ediția aniversară (30) a însemnat și un record de participare, fiind înscriși nu mai puțin de 2.000 de oameni. Aceștia au alergat în trei curse, feminină, masculină și populară, în primele două concurenții fiind cronometrați și premiați pe categorii de vârstă. 

Între atleții români cunoscuți care s-au aflat la start au fost Paula Todoran, Diana Ivăncescu, Claudia Prisecaru, Marian Coman sau Peter Herman. O prezență aplaudată a evenimentului a fost campioana olimpică Paula Ivan, ambasador al crosului brașovean din 2018. 

Omologat IAAF-AIMS în 2018 

Cum, în 2018, traseul a fost măsurat şi omologat IAAF-AIMS, startul s-a dat exact din faţa Secţiei 440, a fostei uzine Steagu Roşu (Autocamioane Braşov), cea în care a fost aprinsă scânteia Revoltei anticomuniste. Finish-ul a fost la Prefectură, acolo unde s-a oprit şi coloana de manifestanţi din ‘87, care au avut un curaj nebun de a striga împotriva dictatorului Ceaușescu, într-o perioadă în care nu se vedeau semnele căderii. 

Evenimentul a fost organizat de Asociaţia Judeţeană de Atletism (AJA) Braşov, în parteneriat cu Asociaţia „15 Noiembrie 1987”, Federaţia Română de Atletism, Consiliul Local Braşov, Consiliul Judeţean Braşov şi Instituţia Prefectului Judeţul Braşov.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează