SPORTURI  »  ALTELE  »  CONTROVERSĂ

VIDEO I-a înfuriat și pe ruși, și pe ucraineni! Cum s-a filmat o campioană olimpică: „Ce este în neregulă cu tine?”

Tatiana Navka, foto: Imago +9   FOTO
Tatiana Navka, foto: Imago

Articol de GSP - Publicat miercuri, 24 august 2022 09:56 / Actualizat miercuri, 24 august 2022 10:29

O fostă campioană olimpică la patinaj artistic, Tatiana Navka, 47 de ani, soția lui Dmitri Peskov - unul dintre apropiații lui Vladimir Putin, a scandalizat opinia publică europeană.

Tatiana Navka s-a filmat în vacanță în Grecia, în timp ce dansează și sparge farfurii (un obicei de petrecere). Asta în timp ce regimul de la Kremlin bombardează Ucraina, iar Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al guvernului rus, este una dintre portavocile lui Vladimir Putin.

Femeia, fostă campioană olimpică în 2006, este vizată de sancțiunile Uniunii Europene, iar ucrainenii au fost scandalizați de imagini: „Cum i s-a permis să intre în Grecia?”.

Pe de altă parte, și internauţii ruși au fost contrariaţi de comportamentul fostei sportive, care se afla într-o ţară care sprijină în mod deschis Ucraina şi este catalogată drept „neprietenoasă”.

Tatiana Navka, foto: Imago
Tatiana Navka și Vladimir Putin, foto: Imago
Tatiana Navka, foto: Imago
Tatiana Navka, foto: Imago
Tatiana Navka, foto: Imago
+5 FOTO

„În momentul operaţiunii speciale, călătoreşti în ţara care oferă sprijin militar inamicului său. Ce este în neregulă cu tine?”, ar fi comentat aceștia, notează Libertatea.

Mai mulți utilizatori au cerut explicații de la oficialii Uniunii Europene. Turiștii ruși pot obține vize pentru Europa, dar țări precum Finlanda, Polonia sau Țările Baltice, care sunt singura graniță Schengen cu rușii, vor să limiteze accesul prin țările lor sau chiar să-l interzică total. 

După ce s-a stârnit rumoare, Tatiana a șters filmulețul de pe Instagram, rețea care este interzisă în Federația Rusă. 

Turiștii ruși ar putea fi interziși în Uniunea Europeană

Miniștrii de externe ai UE urmează să discute luni despre interzicerea vizelor la nivelul UE pentru cetățenii ruși. Măsura este susținută în principal de cele cinci țări care se învecinează cu Rusia - Polonia, Lituania, Letonia, Estonia și Finlanda. 

Cancelarul german Olaf Scholz a declarat public că se opune unei astfel de interdicții. Scholz a fost de opinie că rușii ar trebui să poată părăsi țara de origine dacă nu sunt de acord cu politica Kremlinului. E de așteptat ca și alte țări din Uniunea Europeană, cum ar fi Ungaria, să contreze, de asemenea, o interdicție la nivelul UE, informează Reuters.

Rușii intră în UE prin granițele terestre ale celor 5 țări, deoarece zborurile directe între Rusia și UE au fost suspendate în urma invaziei, a explicat ministrul de externe al Lituaniei. 

Citește și: 

Mircea Lucescu și Dinamo Kiev au ratat grupele Ligii, după un nou eșec dur cu Benfica » Surpriza serii, produsă în Serbia + Cine a obținut biletele pentru grupele UCL

CORESPONDENȚĂ GSP Cum să construim un stadion fără să risipim banii? Ne învață Norvegia! Arena lui Viking, incomparabil mai ieftină decât cele din București

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (10)
rocky5
rocky5  •  24 August 2022, 18:50

Incredibil ca încă nu au fost interziși în Europa turiștii rusi!

aldo_moro
aldo_moro  •  24 August 2022, 15:40

abureli de gsp ....s-au terminat subiectele din sport , ce pacat ....

inshallah
inshallah  •  24 August 2022, 14:05

Ce are a face *** lu' domnu' cu doamna? Si nevasta-mea ii uraste pe afro-americani; eu nu. Ar trebui sa imi ridice viza de america? :P

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează