SPORTURI  »  ALTELE  »  KAIC-CANOE

EXCLUSIV VIDEO Florin Popescu, antrenorul lui Cătălin Chirilă: „I-am promis promis lui Patzaichin că scot și eu un campion olimpic și vreau să reușesc”

Catalin Chirilă și Florin Popescu în baza ”Nicolae Navasart” FOTO Raed Krishan
Catalin Chirilă și Florin Popescu în baza ”Nicolae Navasart” FOTO Raed Krishan

Articol de , - Publicat marti, 16 mai 2023 17:57 / Actualizat marti, 16 mai 2023 20:53

Florin Popescu, campion olimpic în 2000 și antrenorul lui Cătălin Chirilă, a dezvăluit care sunt provocările sale din acest an și ce-și propune pentru JO de la Paris

Florin Popescu s-a declarat mulțumit de evoluția de la Cupa Mondială de la Szeged, unde cei pe care îi antrenează au cucerit trei medalii de aur. Cătălin Chirilă a cucerit aurul în canoe simplu pe distanțele de 500 și 1.000 metri, iar Oleg Nuță și Ilie Sprîncean s-a impus în proba de canoe dublu pe 1.000 de metri. 

Dominant în proba olimpică » Cătălin Chirilă, la a doua victorie din sezon în Cupa Mondială de la Szeged
KAIAC-CANOE
Dominant în proba olimpică » Cătălin Chirilă, la a doua victorie din sezon în Cupa Mondială de la Szeged

„Mă bucur foarte mult pentru Cătălin, el a reușit să demonstreze ce am făcut anul trecut nu a fost o întâmplare. Înainte de Cupa Mondială m-a întrebat ce face, cu cât câștigă, și chiar i-am spus la 500 câștigi cu o barcă, la 1.000 cu o baliză și după ce am încheiat concursul mi-a zis că am avut dreptate. Ca antrenori vezi toți adversarii, îi cunoști. Fiind fost sportiv îmi dau seama imediat", a spus campionul olimpic din 2000 în canoea de dublu. 

Promisiunea făcută de Florin Popescu lui Ivan Patzaichin

Popescu a dezvăluit și una dintre dorințele sale pentru viitor: „Fiecare antrenor își dorește ca totul să meargă cât mai bine. Eu am un vis pe care i l-am promis domnului Patzaichin, cum m-a atrenat el pe mine și m-a scos campion olimpic, așa vreau și eu să reușesc la anul să scot un campion olimpic". 

Florin Popescu, antrenorul lui Cătălin Chirilă: „I-am promis promis lui Patzaichin că scot și eu un campion olimpic și vreau să reușesc”
Florin Popescu și Mitică Pricop la Sydney 2000, ultima medalie de aur cucerită de canoiștii tricolori la o ediție a Jocurilor Olimpice FOTO Guliver/GettyImages

Șoferul de tir întors înapoi în canoe

România a mai cucerit o medalie de aur la Cupa Mondială de la Szeged grație băieților din barca de dublu pe distanța de 1.000 de metri. Ilie Sprîncean şi Oleg Nuţă, campioni mondiali la U23 pentru Republica Moldova în 2017, reprezintă acum România. 

După acel titlu mondial, condițiile și lipsa finațării au făcut ca primul să se lase de sport și să-și caute altă meserie, el devenind șofer de tir. Oleg a fost cel care l-a întors din drum, povestindu-i despre cât de bine este în lotul de kaiac-canoe al României. „El a venit în ianuarie 2022 să tragă pentru România pentru că a vrut să continue visul, după o perioadă mi-a spus care sunt condițiile, ceea ce nu avem în Republica Moldova și m-am reîntors pentru visul pe care îl am, de a participa împreună la Jocurile Olimpice", a spus Ilie Sprâncean.

Florin Popescu, antrenorul lui Cătălin Chirilă: „I-am promis promis lui Patzaichin că scot și eu un campion olimpic și vreau să reușesc”
Oleg Nuța și Ilie Sprâncean cu medaliile de la Szeged FOTO Raed Krishan

Antrenorul Florin Popescu are un vis și pentru cei doi moldoveni. „Mă bucur și pentru canoea de doi, Sprîncean are doar un an de antrenament cu mine și văd că începe să demontreze și el. La cum au concurat la cupa această mondială se pot califica la JO, au câștigat finala B la 500 de metri, și la ce s-a tras în finala A, puteam să vină pe 6-7. La canoea de dublu sunt opt bilete olimpice de dat la CM. Eu sper să ne calificăm direct la Duisburg la Mondiale, dacă nu, mai avem la anul două Cupe Mondiale, unde se pot califica. Eu zic că la ce au demonstrat ei acum, chiar mi-a plăcut, o să fac tot posibilul să-i calific la Jocurile Olimpice". 

Citește și: 

„Mereu am căutat perfecțiunea” » Legendarul Carl Lewis despre ritmul alergării, dopaj, Usain Bolt și tehnologia modernă

„Merg mai departe" » Ana Bogdan se desparte de Roma cu gânduri pozitive

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează