SPORTURI  »  ALTELE  »  ALPINISM

Încă o zi pînă pe vîrf » Alpiniştii români de pe Nanga Parbat mai au puţin pînă vor cuceri cel mai periculos vîrf din lume

Zsolt Torok şi colegii în Tabăra 3, de la 6.900 m // Foto: Ianos Torok
Zsolt Torok şi colegii în Tabăra 3, de la 6.900 m // Foto: Ianos Torok

Articol de - Publicat marti, 16 iulie 2013 00:00 / Actualizat luni, 15 iulie 2013 19:44

Alpiniştii români au ajuns cu bine la 6.900 metri altitudine pe Nanga Parbat (8.126 m), iar azi vor pleca spre Tabăra 4, ultima înainte de ascensiunea finală.

"Toţi cei cinci alpinişti sînt bine. Le-au trebuit şapte ore ca să ajungă în Tabăra 3. Zsolt mi-a spus că este un vînt puternic şi le-a fost îngreunat mult urcuşul", a vorbit cu sufletul la gură ieri, la ora 19:00, Minerva Torok, soţia liderului expediţiei româneşti pe muntele Nanga Parbat.

Aurel Sălăşan, Teofil Vlad, Bruno Adamcsek, Marius Gane, conduşi de Zsolt Torok au continuat ieri ascensiunea spre unul dintre cele mai dificile vîrfuri din lume. Aceştia au urcat de la Tabăra 2 (6.000 m) la Tabăra 3 (6.900 m), de unde vor pleca mai departe în această dimineaţă. "Dacă vîntul nu se va intensifica mai mult de atît vor pleca spre Tabăra 4, de la 7.400 metri", a adăugat cea care ţine legătura în permanenţă cu alpiniştii.

Torok şi colegii de echipă, care urcă pe cel mai abrupt versant al muntelui, faţa Rupal, au mai ajuns o dată în Tabăra 3, în prima tentativă spre vîrf, din iunie, dar ninsorile şi vîntul i-au blocat cîteva zile aici, după care au fost nevoiţi să revină în tabăra de bază.

Muntele Nanga Parbat este situat în vestul masivului Himalaya, pe teritoriul Pakistanului, şi escaladarea acestuia este considerată de trei ori mai dificilă decît cea a Everestului.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (7)
dreamer123
dreamer123  •  17 Iulie 2013, 02:16

bravo ! niste eroi !

alexx12
alexx12  •  16 Iulie 2013, 11:56

ce nu as da sa am bani si sa pot incerca si eu. ii invidiez. multa bafta si sper sa ajungeti sus si sa va intoarceti cu bine. sunteti buni, nu va lasati. asta da stiri.

dincolodenori
dincolodenori  •  16 Iulie 2013, 09:03

Cinste lor si multa bafta . Si va intreb pe voi guvernanti ai Romaniei ,cind ve-ti duce drapelul tarii atit de sus ca si sportivii Romani? Cind ve-ti respecta VALORILE nationale si ve_ti pune semnul EGAL intre o medalie OLIMPICA si realizarile ALPINISTILOR Romani pe care-i tineti i intunericul nepasarii?

Vezi toate comentariile (7)
Comentează