ALTELE    •   FR JUDO

Incredibil! Federația de Judo a primit gratis o bază sportivă, dar a ajuns în paragină: "Ar fi trebuit să încasăm niște bani" » Ce plan are acum MTS

FOTO: Captură TVR 1

FOTO: Captură TVR 1

Luni, 09 Iulie

În aprilie 2007, Federația Română de Judo primea gratis, pentru 49 de ani, o bază sportivă în Ploiești, din partea MTS.Complexul de 2.600 de metri pătrați este alcătuit dintr-un teren de handbal cu tribună de 1.500 de locuri și o cladire cu spații de antrenament. Când a primit baza, FR Judo se angaja să construiască o sală de pregatire, un teren de tenis acoperit, dotat cu nocturnă, o sală de forță cu grup de refacere și un microhotel pentru cantonament, potrivit TVR.

Cu toate acestea, în cei 11 ani nu s-a făcut nicio modificare, iar baza a ajuns în paragină. Din protocolul semnat între MTS și FR Judo reiese că federația trebuie să suporte cheltuielile de construcție, iar Ministerul poate înceta contractul dacă baza nu e administrată corect. 

Vicepreședinte FR JUDO: "Ar fi trebuit să primim bani"

Florin Bercean, vicepreședintele FR Judo, a declarat că federația ar fi trebuit să primească bani în plus de la MTS pentru a amenaja acea bază.

"A fost o bază mai veche sportivă. Noi am încercat să construim o sală de sport pentru judo. Din păcate, de-a lungul timpului n-am avut susținere la nivelul Ministerului Tineretului și Sportului. Noi ar fi trebuit să primim niște bani suplimentari la bugetul federației, ca noi, la rândul nostru, să-i investim acolo. Vă dați seama că nu s-a putut așa ceva.

N-a solicitat nimeni să dăm baza înapoi. Noi tot am sperat că o să reușim cumva să construim acolo. Când am primit-o, noi am trăit cu speranța c-o să fim susținuti să ne facem un spațiu de competiție, de antrenament. Chiar ne gândeam și la un sediu de federație", a declarat Florin Bercean, vicepreședintele FR Judo, pentru TVR.

MTS: "Căutăm soluții"

MTS a emis un comunicat pentru TVR, prin care anunță că "se fac demersuri pentru găsirea unor soluții optime de rezolvare a situației. De la preluarea mandatului din urmă cu câteva luni, ministrul Ioana Bran a demarat deja procedurile pentru o Hotărâre de Guvern pentru revocarea dreptului FRJ de folosință asupra respectivei baze". 

Comentarii (1 ) Adaugă comentariu

bumix  •  09 Iulie 2018, 16:45

ARE GRIJA MARELE gusa SA FURE SI DE ACOLO ,EL N-A DAT BANII LA SPORIVI PT. REULTATE NICI ACUM CE SA FACA SALI ?/ DE LA ALA NU VEDETI NICIUN LEU BA VA MAI SI IA.VAI DE BIETI SPORTIVI CE S-AU INCREZUT IN mincinos

Vezi toate comentariile (1)

Comentează

Conectează-te cu facebook la contul tău sau înregistrează-te pentru a adăuga comentarii


1500 de caractere ramase