SPORTURI  »  ALTELE  »  FR JUDO

Incredibil! Federația de Judo a primit gratis o bază sportivă, dar a ajuns în paragină: "Ar fi trebuit să încasăm niște bani" » Ce plan are acum MTS

FOTO: Captură TVR 1
FOTO: Captură TVR 1

Articol de GSP - Publicat luni, 09 iulie 2018 13:06

În aprilie 2007, Federația Română de Judo primea gratis, pentru 49 de ani, o bază sportivă în Ploiești, din partea MTS.

Complexul de 2.600 de metri pătrați este alcătuit dintr-un teren de handbal cu tribună de 1.500 de locuri și o cladire cu spații de antrenament. Când a primit baza, FR Judo se angaja să construiască o sală de pregatire, un teren de tenis acoperit, dotat cu nocturnă, o sală de forță cu grup de refacere și un microhotel pentru cantonament, potrivit TVR.

Cu toate acestea, în cei 11 ani nu s-a făcut nicio modificare, iar baza a ajuns în paragină. Din protocolul semnat între MTS și FR Judo reiese că federația trebuie să suporte cheltuielile de construcție, iar Ministerul poate înceta contractul dacă baza nu e administrată corect. 

Vicepreședinte FR JUDO: "Ar fi trebuit să primim bani"

Florin Bercean, vicepreședintele FR Judo, a declarat că federația ar fi trebuit să primească bani în plus de la MTS pentru a amenaja acea bază.

"A fost o bază mai veche sportivă. Noi am încercat să construim o sală de sport pentru judo. Din păcate, de-a lungul timpului n-am avut susținere la nivelul Ministerului Tineretului și Sportului. Noi ar fi trebuit să primim niște bani suplimentari la bugetul federației, ca noi, la rândul nostru, să-i investim acolo. Vă dați seama că nu s-a putut așa ceva.

N-a solicitat nimeni să dăm baza înapoi. Noi tot am sperat că o să reușim cumva să construim acolo. Când am primit-o, noi am trăit cu speranța c-o să fim susținuti să ne facem un spațiu de competiție, de antrenament. Chiar ne gândeam și la un sediu de federație", a declarat Florin Bercean, vicepreședintele FR Judo, pentru TVR.

MTS: "Căutăm soluții"

MTS a emis un comunicat pentru TVR, prin care anunță că "se fac demersuri pentru găsirea unor soluții optime de rezolvare a situației. De la preluarea mandatului din urmă cu câteva luni, ministrul Ioana Bran a demarat deja procedurile pentru o Hotărâre de Guvern pentru revocarea dreptului FRJ de folosință asupra respectivei baze". 

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
bumix
bumix  •  09 Iulie 2018, 16:45

ARE GRIJA MARELE gusa SA FURE SI DE ACOLO ,EL N-A DAT BANII LA SPORIVI PT. REULTATE NICI ACUM CE SA FACA SALI ?/ DE LA ALA NU VEDETI NICIUN LEU BA VA MAI SI IA.VAI DE BIETI SPORTIVI CE S-AU INCREZUT IN mincinos

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close