SPORTURI  »  ALTELE  »  CAIAC-CANOE

Ivan Patzaichin, caracterizat de un dublu campion mondial: „Ne mai dădea câte o palmă” » Detalii din perioada în care „Amiralul” i-a fost antrenor

Ivan Patzaichin
Ivan Patzaichin

Articol de GSP - Publicat sambata, 13 iunie 2020 20:01

Ivan Patzaichin (70 de ani), una dintre figurile reprezentative ale sportului românesc, a primit o caracterizare superbă din partea fostului elev Loredan Popa.

În vârstă de 40 de ani, Loredan Popa, dublu campion mondial la caiac-canoe (în 2005 și în 2007), și-a adus aminte de cei 10 ani în care Ivan Patzaichin i-a fost antrenor și mentor: 

”A fost un exemplu pentru mine, un om de o modestie deosebită. Ivan Patzaichin este o persoană care nu se exteriorizează. Bucuriile și tristețile le ascundea foarte bine, mai tot timpul era sobru. Când câștigam sau înainte să plecăm în competiție, ne dădea câte o palmă pe spate, ne spunea că așa ne enervează și vom fi mai înverșunați”. 

„Când câștigam, niciodată nu era mulțumit”

„Iar când câștigam, niciodată nu era mulțumit, se vedea așa în sinea lui că era bucuros, dar spunea că puteam să scoatem un timp mai bun. În schimb, dacă ar fi să spun punctul meu de vedere personal, cred că-i este frică să se apropie de oameni. Așa l-am simțit eu, și nu sunt singurul. Calitățile lui evidente sunt modestia și perseverența. Și de aceea rămâne un exemplu”, a declarat Loredan Popa, potrivit Mesagerul de Neamț

9 titluri mondialeare Ivan Patzaichin, cucerite între 1970 şi 1983, dintre care trei la simplu, atît pe distanţa de 1.000 m, cît şi pe cea de 10.000

22 de medalii mondialeare "Amiralul" în palmaresul său, 9 de aur, 4 de argint şi 9 de bronz

VIDEO. Ivan Patzaichin, întâmplare incredibilă: "Am cumpărat ghiozdane, am făcut plicuri cu bănuți și ne aplaudau ironic de pe margine"

Citește și alte știri din sport: 

Cea mai sexy halterofilă din România, Maria Luana Grigoriu, a fost depistată pozitiv cu stanozolol

Un președintele de Federație iese la atac: „M-a sunat un băiețel, consilierul lui Stroe, care n-avea nici cea mică legătură cu sportul”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează