SPORTURI  »  ALTELE  »  PRIETENII LUI OVIDIU

Un președintele de Federație iese la atac: „M-a sunat un băiețel, consilierul lui Stroe, care n-avea nici cea mică legătură cu sportul”

Articol de GSP - Publicat duminica, 07 iunie 2020 10:00

Primul preparator fizic din fotbalul românesc, președintele Federației Române de Arte Marțiale, sensei Florentin Marinescu a acceptat invitația directorului Gazetei Sporturilor, Ovidiu Ioanițoaia, de a participa la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”

Sensei Florentin Marinescu, cel care a lucrat la Steaua 1986 și a făcut parte din staff-ul clubului care a câştigat Cupa Campionilor, Supercupa Europei, 3 titluri de campion şi o Cupă a României, face dezvăluiri în exclusivitate și spune povești neștiute din viața echipei care a reușit cele mai importante performanțe ale fotbalului românesc.

- Sensei Marinescu, bun venit la prima emisiune după ce ne-am mai liniștit cu pandemia de coronavirus!
- Mulțumesc, Ovidiu. 

- Am zis corect, sensei, da?
- Sigur. E prima denumire care ți se dă atunci când devii maestru, când ajungi la o centură superioară.

- Câte arte marțiale există?
- Multe. Nici măcar cei de la Ministerul Sportului nu știu! Nu sunt în stare să facă o centralizare. În țările în care există preocupări serioase, artele marțiale sunt o categorie specială. Sunt multe țări care au pachete de legi pentru artele marțiale. Ele nu sunt doar sporturi, ci vorbim de autoapărare, de siguranța statului. Majoritatea guvernelor privesc artele marțiale prin beneficiul educației. Oamenii care pleacă din artele marțiale ajung în Poliție, Jandarmerie, Ministerul de Interne sau SPP.

„Bugetele din sport se împart preferențial”

- Tu oricum ești unicat în România, ai zece dani.
- Da, dar artele marțiale nu înseamnă doar întrecerea sportivă. E o luptă cu tine însuți, o educație pe care încerci s-o duci la superlativ. În România sunt singurul cu zece dani! Mai sunt unii care spun că au, știm cum e cu diplomele... Suntem toți doctori! Sunt unii care zic că au zece dani în autoapărare, unde nici măcar nu se dau!

- Care-i supărarea ta cu ministerul?
- Că bugetele se împart preferențial! Le împart niște oameni care nu știu ce înseamnă arte marțiale.

„E urât să faci asta ca ministru”

- Păi, și de ce n-ai vorbit cu ministrul, că ești președinte de federație?
- Acum 4 luni m-am întâlnit cu Ionuț Stroe la Comitetul Olimpic. Eu m-am înscris primul că vreau să mă văd și să vorbesc cu dânsul. Cu o seară înainte de întâlnire m-a sunat un băiețel, care e consilierul domniei sale pe probleme de sport, dar care n-avea nici cea mică legătură cu sportul...

- Și n-ai mai...
- Ovidiu! Acum câteva zile m-am prins și care-i legătura ministrului cu sportul, când i-am văzut ținuta sportivă... Asta e singura lui legătură cu sportul. Atunci m-au anunțat că domnul ministru nu se mai poate vedea cu mine și că mă anunță în curând când ne putem întâlni. Au trecut patru luni și nu m-a sunat nimeni. E urât!

URMĂREȘTE AICI TOATĂ EMISIUNEA CU FLORENTIN MARINESCU

CITEȘTE ȘI

Ștefan Petcu a aflat din Gazetă cine l-a curățat de la Steaua: „Strica toată atmosfera la echipă!”

EXCLUSIV O nouă lovitură pentru Gigi Becali: „Pentru mine Steaua rămâne clubul Armatei! La FCSB nu există seriozitate și disciplină”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
1391972634181505
Adrian Popescu  •  07 Iunie 2020, 12:47

Când te mândrești că ai fost preparatorul fizic al lui Nicu Ceaușescu și în loc să povestești cum ți-ai luat Dan-ii tu te lauzi că i-ai dat un picior lui Bumbescu ești ceea ce scoți pe gură...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează