ALTELE  ·  JOCURILE EUROPENE

JOCURILE EUROPENE DE LA MINSK // Victor Mihalachi și Cătălin Chirilă au adus al doilea aur pentru România

FOTO: COSR
FOTO: COSR

Articol de — Miercuri, 26 Iunie

Victor Mihalachi și Cătălin Chirilă s-au impus în proba de canoe doi pe distanța de 1000 de metri din cadrul Jocurile Europene de la Minsk.

Imnul României s-a auzit astăzi pentru a doua oară la Minsk grație canoiștilor Victor Mihalachi și Cătălin Chirilă. Ei s-au impus pe canalul Zaslavl în dauna bărcilor din Ucraina, Rusia, Germania, Polonia, Cehia, Belarus, Italia și Ungaria.

Combinând experiența lui Victor Mihalachi, 30 de ani campion mondial și european, și elanul tineresc a lui Cătălin Chirilă, 20 de ani, dublul tricolor a reușit să domine cursa . La primul punct de cronometraj barca României a fost a doua în spatele Ucrainei, apoi la următoarele trei a trecut de fiecare dată prima graţie efortului titanic depus de Victor şi Cătălin.

Distanța de 1000 de metri este una olimpică, iar biletele pentru JO se vor împărți în cea mai mare parte la Campionatele Mondiale, care vor avea loc între 21 și 25 august la Szeged. Pentru că anul acesta de desfăşoară JE la Minsk, forul european de kaiac-canoe a decis să nu mai organizeze şi Campionate Europene.

Prima medalie de aur a delegației României a fost cucerită, luni, de tirista Laura Coman în proba de puşcă 10 metri aer comprimat. 

8 medaliia adunat România până acum la Jocurile Europene de la Minsk, competiţie la care participă cu 123 de sportivi. Două sunt de aur, două de argint şi patru de bronz

Vezi și:

JOCURILE EUROPENE DE LA MINSK // Au ratat aurul! Bernadette Szocs și Ovidiu Ionescu au pierdut finala la tenis de masăFost campion cu Dinamo și cu Rapid, muncește pe un șantier din Londra. În România a divorțat și a pierdut toți banii

Libertatea

Comentarii (3)

magura  •  27 Iunie 2019, 09:36

Felicitari, baieti!

Daniel Buriu  •  26 Iunie 2019, 21:50

Bravo, baieti! Felicitari!!!

Florin Amuntenci  •  26 Iunie 2019, 14:48

Felicitări!

Vezi toate comentariile (3)

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
15:00 Tenis

BRD Bucharest Open

Digi 2
20:00 Fotbal, Europa League

Craiova - Sabail

Digi 1, Look Plus
20:00 Fotbal, Europa League

Milsami Orhei - FCSB

Protv
Program TV complet

Liga 1