SPORTURI  »  ALTELE  »  NATAȚIE

David Popovici va fi decorat marți cu Ordinul Național „Steaua României” » Anunțul oficial de la Cotroceni

David Popovici
David Popovici

Articol de GSP - Publicat luni, 18 iulie 2022 17:53 / Actualizat luni, 18 iulie 2022 18:41

David Popovici (17 ani), dublul campion mondial la natație și multiplu campion european de tineret, va fi decorat marți de președintele Klaus Iohannis cu Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler.

David Popovici, deja cel mai mare înotător din istoria României, a cucerit medaliile de aur în probele de 100 și 200 de metri liber la Campionatele Mondiale de la Budapesta. 

Apoi, la Europeanul de juniori de la Otopeni acesta a mai cucerit 5 medalii, 4 de aur, la 50 m liber, 100 m liber, 200 m liber, ştafetă 4x100 m liber şi un argint la combinata de 4x100 m liber.

Pentru aceste performanțe, președintele Klaus Iohannis a decis să îi acorde distincția Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler. De asemenea, și antrenorul său, Adrian Rădulescu, va fi premiat cu Ordinul Naţional „Pentru Merit” în grad de Cavaler.

Președintele României, Klaus Iohannis, îi va decora miercuri, 20 iulie 2022, pe sportivul David Popovici și pe antrenorul Adrian Rădulescu, în cadrul unei ceremonii care va avea loc la Palatul Cotroceni, începând cu ora 18:00. 

Președintele Klaus Iohannis a conferit Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler sportivului David Popovici, dublu medaliat cu aur, în semn de înaltă apreciere şi recunoştinţă pentru talentul, dăruirea, devotamentul şi profesionalismul de excepţie dovedite în cadrul celei de-a 19-a ediţii a Campionatelor Mondiale de Nataţie de la Budapesta (18 iunie – 3 iulie 2022), impunându-se ca un simbol al tinerei generații de campioni şi contribuind, pe această cale, la afirmarea sportului românesc pe plan internațional. 

De asemenea, în semn de înaltă apreciere şi recunoştinţă pentru dăruirea, devotamentul şi profesionalismul de care a dat dovadă în pregătirea participării româneşti la cea de-a 19-a ediţie a Campionatelor Mondiale de Nataţie de la Budapesta (18 iunie – 3 iulie 2022), contribuind astfel la cucerirea a două medalii de aur, Președintele României a conferit Ordinul Naţional „Pentru Merit” în grad de Cavaler antrenorului Adrian Rădulescu.

- Administrația prezidențială

David Popovici, decorat de președintele Klaus Iohannis

Ordinul Național „Steaua României” este acordat începând cu anul 1998 de președintele României, după ce această prerogativă a aparținut regelui între 1877 și 1947, iar pe lista celor care au primit această distincție se află profesori, demnitari, veterani de război, deținuți actori, balerini, ambasadori, primari sau medici.

Personalități din lumea sportului care au primit Ordinul Național "Steaua României" în grad de cavaler:

  • 2009 - Mircea Lucescu
  • 2012 - Octavian Morariu
  • 2014 - Anghel Iordănescu
  • 2017 - Emerich Ienei
  • 2018 - Simona Halep
  • 2019 - Ivan Patzaichin

Citește și: 

Obiectivele suprizei Vlad Stancu, după Europeanul de tineret: „Am rămas cu o dorință de câștig și cu o dorință de muncă”
ÎNOT
Obiectivele suprizei Vlad Stancu, după Europeanul de tineret: „Am rămas cu o dorință de câștig și cu o dorință de muncă”
România, locul 3 în clasamentul medaliilor la Europenele de la Otopeni » David Popovici, MVP-ul competiției
CE natație
România, locul 3 în clasamentul medaliilor la Europenele de la Otopeni » David Popovici, MVP-ul competiției

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează