SPORTURI  »  ALTELE  »  JUDO

Lideri mondiali! Judoka Andreea Chițu și Corina Căprioriu, singurele românce care sînt pe primul loc în lume în sportul pe care-l practică

Articol de - Publicat marti, 04 august 2015 00:00

Judoka Andreea Chițu (52 kg) și Corina Căprioriu (57 kg) sînt pe primul loc la categoriile lor în clasamentul Federației Internaționale (IJF)

Andreea Chițu și Corina Căprioriu vor începe Campionatele Mondiale de la Astana (24-30 august) din postura de lideri mondiali. Cele două judoka conduc în clasamentul dat publicității de Federația Internațională de Judo la 31 iulie.

La 52 de kilograme, Andreea Chițu i-a luat fața Majlindei Kelmendi din Kosovo, campioana mondială en-titre, care nu a participat luna trecută la Campionatele Europene de la Baku. În lipsa ei, Chițu a cîștigat competiția și a trecut astfel pe primul loc, avînd doar 30 de puncte mai mult decît Kelmendi. În aceste condiții, Chițu va pleca din postura de numărul 1 mondial și la tragerea la sorți a tabloului pentru Campionatul Mondial. Andreea nu are în palmares titlul mondial și își dorește să spargă gheața în Rusia, deși ținta ei principală va fi Olimpiada de la Rio. "Iau totul pas cu pas, concurs cu concurs, adversar cu adversar. Voi vedea unde voi ajunge, dar îmi doresc, normal, rezultate cît mai bune", a declarat Andreea.

Pregătire în Poiana Brașov

Corina Căprioriu (57 kg) trage și ea din greu în cantonamentul de la Poiana Brașov, cu gîndul la Mondiale. Vicecampioana olimpică de la Londra nu a urcat pe podium la Europenele de la Baku, iar acest lucru o macină. Vrea să-și ia revanșa la Astana, deși știe că adversarele nu o așteaptă cu flori pe tatami. Corina e și ea lider mondial în acest moment, peste campioana mondială Telma Monteiro și peste mongola Sumiya Dorjsuren. Clasamentul se va schimba, cu siguranță, după Mondiale, dar Corina dorește să se mențină acolo. Îi place să-și privească adversarele de sus.

În mai se trage linie

Conform regulamentului IJF, în luna mai 2016, se va trage linie la fiecare categorie. Primele 8 clasate se vor califica automat la Jocurile Olmpice de la Rio de Janeiro 2016. Dacă între primele opt se află mai mulți sportivi dintr-o singură țară, doar primul va obține biletele pentru Brazilia.

În momentul de față, pe lîngă Corina și Andreea, șanse mari de calificare la JO are și Monica Ungureanu, la categoria 48 de kilograme, care se află pe locul 5 la categoria sa.

Clasament IJU

  • Categoria 52 kg
1. Andreea Chițu (România) 2.630 p
2. Majlinda Kelmendi (Kosovo) 2.600 p
3. Natalia Kuziutina (Rusia) 2.454 p
4. Erika Miranda (Brazilia) 2.266 p
5. Mareen Kraeh (Germania) 1.664 p
  • Categoria 57 kg
1. Corina Căprioriu (România) 2.180 p
2. Telma Monteiro (Portugalia) 2.120 p
3. Sumiya Dorjsuren (Mongolia) 2.024 p
4. Rafaela Silva (Brazilia) 1.782 p
5. Marti Malloy (SUA) 1.779 p

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
alegsandru
alegsandru  •  04 August 2015, 20:00

Daca ar lua aurul la Olimpiada ar fi minunat si pentru ele si pentru Romaniea. Dar zic eu ca este foarte greu pentru Chitu cat timp o ai pe categorie pe Kelmendi. Are o forta terifianta .

adianghelescu
adianghelescu  •  04 August 2015, 12:22

pai sicine sa le vada voi ziaristii nu aveti treaba decit cu *** sunt multi oamnei care fac sport din pasiune , care atrag pe cei tineri spre sport dar nu sunt vazuti ar trebui sa mai colindati voi ca ziaristi si prin salile de sport de prin capitala sau alte orase sa vedeti oameni entuziasti aplecati spre dezvoltarea fizica a tineretului un exemplu elecvent este si clubul olimpic de karate la care practica karatele sute de tineri intre 4si 16 17 ani dar voi nu puteti sa va rupeti de *** si echipa lui fara nume

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează