SPORTURI  »  ALTELE  »  ABUZ

Liliana Szilágyi, postare care a șocat Ungaria: „Am fost abuzată sexual de tatăl meu. Din păcate, sora mea a rămas cu el”

Articol de GSP - Publicat joi, 30 decembrie 2021 12:21 / Actualizat joi, 30 decembrie 2021 12:38

Înotătoarea olimpică maghiară Liliana Szilágyi, în vârstă de 25 de ani, a dezvăluit printr-o postare pe Instagram că a fost abuzată cumplit de tatăl ei. 

Tatăl Lilianei, Zoltan, a fost de 3 ori la Jocurile Olimpice, iar Ungaria avea impresia că cei doi fac parte dintr-o familie model, până la apariția acestor mărturisiri tulburătoare. 

Dar totul era doar o minciună, conform declarațiilor de acum ale înotătoarei. În spatele acestui perete, era o întreagă istorie de abuzuri „începute din copilărie”. La 12 ani a decis că într-o bună zi va spune totul, indiferent de urmări. A pregătit procesul. 

S-a înconjurat cu psihologi și persoane specializate în comunicare pentru a putea mărturisi tot ce a trăit: „Sunt sigură că voi ieși rănită din toată povestea asta. Unii mă vor crede, alții nu”

„Îmi curgea sângele pe șira spinării și am început să plâng” » O mare gimnastă a României rupe tăcerea: „Mi-a spus că sunt o vacă grasă: «Cine o să se uite la tine?»”
ROMÂNIA
„Îmi curgea sângele pe șira spinării și am început să plâng” » O mare gimnastă a României rupe tăcerea: „Mi-a spus că sunt o vacă grasă: «Cine o să se uite la tine?»”

Liliana Szilágyi: „Am fost abuzată de tatăl meu. Sentimental și sexual. Din copilărie”

„M-a rănit. După 25 de ani, sunt gata să dezvălui cele mai dure momente din viața mea. Am fost abuzată de tatăl meu. Sentimental și sexual. Din copilărie. Savura puterea pe care o avea asupra mea, fie că era vorba de atenție, intimidare, dragoste sau putere sexuală. Mulți ani aș fi făcut orice pentru a-l face pe tatăl meu să mă iubească ... dar am trăit într-o iluzie perfectă”, scrie Liliana Szilágyi. 

Înotatoarea maghiară, care în 2016 a decis să rupă orice relație cu tatăl ei, povestește despre teama pe care a simțit-o atât ea, cât și mama ei în anii precedenți: „Credeam că tot ce se întâmpla era normal. Când o lovea pe mama pentru că ea făcea ceva ce nu era pe placul lui sau când existau pedepse pentru oo dezamăgire sau un rezultat prost. Nu aveam niciodată voie să spun ce cred. Eram marioneta perfectă”. 

Liliana Szilágyi, postare care a șocat Ungaria: „Am fost abuzată sexual de tatăl meu. Din păcate, sora mea a rămas cu el”
Liliana Szilágyi, Ungaria, foto: Imago

Liliana Szilágyi: „Din păcate, sora mea mai mică a rămas cu tatăl meu”

„Lumea vedea o familie plină de iubire, plină de succese internaționale. Am protejat această imagine cu toate forțele noastre pentru că, în caz contrar, ar fi fost consecințe de neimaginat. Puțin câte puțin ne-a distrus personalitatea, conștiința și emoția”.

În 2016, ea a rupt orice legătură cu tatăl ei. „S-a spus atunci despre mine că sunt o fată ciudată”. „Tata va veni cu versiunea lui. Avocatul cu maniere perfecte care antrenează copii. Poate că nimeni nu va crede cum e el, de fapt”

„Nu mă interesează ce urmează acum. Nu mai sunt sclavă, iar sentimentul de libertate este imens. Violența nu discriminează, dar nu sunteți singure, putem schimba asta”, a scris Liliana, ca un apel pentru femeile care trec prin situații similare.

Din păcate, sora mea mai mică a rămas cu el. În capul ei este o altă realitate și poate crede că inamicul sunt eu. Am încercat să fac asta într-un mediu sănătos. Sper să o ajut. I-aș spune mamei să nu mă judece, pentru că și ea trebuie să-și vindece traumele pe care le-a suferit în toți acești ani”.

Citește și: 

„I-am zis mamei: «Știu cum putem să-l omorâm pe tata, dar unde ducem cadavrul?»” » Povestea tulburătoare a dublei campioane olimpice Nicola Adams

„Bărbații trans care concurează contra femeilor distrug sportul” » Protest în SUA împotriva lui Lia Thomas, care bate record peste record în înotul feminin

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (6)
gepeto
gepeto  •  31 Decembrie 2021, 10:37

A vorbit sa dea curaj si altora. Dar tineti minte: un abuz neraportat politiei va da curaj abuzatorului sa faca si altcuiva. Si de fapt condamni la abuz si alti oameni: mama ei a condamnat pe ea, ea pe sora, pe vecina, colega etc. Dar e greu cand politia nu face nimic, cand e uneori in cardasie cu proxeneti,interlopi sau cand nu actioneaza pt ca si ei fac acasa la fel. Mai rau e cand judecatori elibereaza abuzatori, dau cu suspendare, declara consensual viol cu minori

talpaiadului
talpaiadului  •  30 Decembrie 2021, 22:23

Nu inteleg cu ce o ajuta pe doamna respectiva aceste declaratii publice. Mai bine se adresa politiei la timpul respectiv sau acum pentru a raporta posibilul abuz asupra surorii mai mici. Asa e si mai greu pentru organele competente sa dovedeasca posibila vinovatie a tatalui.

vandnamol
vandnamol  •  30 Decembrie 2021, 19:09

Cica s-a pregatit ani de zile sa zica. Ok, acum a zis. Si?

Vezi toate comentariile (6)
Comentează
Close