SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  BOX

„I-am zis mamei: «Știu cum putem să-l omorâm pe tata, dar unde ducem cadavrul?»” » Povestea tulburătoare a dublei campioane olimpice Nicola Adams

Nicola Adams, dublă campioană olimpică la box, foto: Imago +5   FOTO
Nicola Adams, dublă campioană olimpică la box, foto: Imago

Articol de GSP - Publicat luni, 08 noiembrie 2021 21:28 / Actualizat luni, 08 noiembrie 2021 21:48

Nicola Adams, dublă campioană olimpică la box, a mărturisit într-un documentar clipele horror prin care a trecut alături de mama sa, care a trecut prin diferite relații abuzive. 

În vârstă de 39 de ani, britanica Nicola Adams a obținut medalia de aur în box la Olimpiada din Londra (2012), după care a mers la Rio, în 2016, și a mai obținut una. A fost nevoită să lupte mult de-a lungul carierei pentru a se impune într-un sport în care mulți spuneau că nu e locul unei femei, însă cea mai mare luptă a dus-o în copilărie împotriva mai multor bărbați abuzivi cu mama ei. Povestea e spusă de Guardian și e înfiorătoare. 

„Boxul mi-a dat siguranța că, dacă totul s-ar repeta, aș fi sigură că mă pot apăra pe mine și pe familia mea. Boxul nu mi-a dat numai mijloacele de apărare, ci m-a scos și din sărăcie, a fost o rază de speranță”, a explicat Nicola într-un documentar de 90 de minute care intră pe Amazon Prime. 

„A venit cu o băutură. Brusc, nu-mi funcționa corpul” » Povestea horror a unei campioane mondiale, violată la 19 ani
ABUZ
„A venit cu o băutură. Brusc, nu-mi funcționa corpul” » Povestea horror a unei campioane mondiale, violată la 19 ani

Coșmarul trăit de Nicola Adams în copilărie: „Găsisem soluția, dar unde duceam cadavrul?”

Când avea 5 ani, „mama și tata se băteau și am vrut să intervin și să o protejez pe mama. Am încercat să-l lovesc pe tata cu o sabie mică, de plastic, dar am fost aruncată ușor la o parte. Am fost speriată ani în șir, fiindcă nu puteam povesti nimănui”. 

După mai multe momente abuzive, a venit cu o soluție în fața mamei. 

„Mă uitam la TV, cred că era Brookside, și era un episod cu o situație similară cu cea prin care treceam eu. Am văzut-o pe mama pe scări plângând și m-am dus și i-am zis: «E ok, fii liniștită, am un plan. Am văzut un serial și știu cum să scăpăm de tata». Singurul lucru cu care nu eram lămurită era unde aveam să-l îngropăm, fiindcă în film era o grădină, dar a noastră era pavată cu ciment. 

I-am zis mamei că nu știu cum am scăpa de cadavru, dar ea a izbucnit: «Nu, eu trebuie să fac schimbarea, trebuie să ne mutăm»”. 

Întrebat despre dezvăluiri, tatăl Nicolei nu a acceptat un interviu pentru documentar și s-a limitat la a spune că e „o defăimare”. 

Raport înfiorător în Germania: una din 4 femei e hărțuită sexual în sport!
ABUZURI
Raport înfiorător în Germania: una din 4 femei e hărțuită sexual în sport!

„Am scos ciocanul de sub pat și i-am zis că îl folosesc, dacă nu pleacă”

Nicola Adams și mamei ei s-au mutat, dar chinurile nu s-au sfârșit aici, fiindcă mama a dat de o altă relație abuzivă. „A mai fost un bărbat foarte agresiv și violent. Ajunsesem să dorm cu un ciocan sub pat, în caz că era nevoie să o ajut pe mama. Nu înțelegeam de ce scenariul se repeta, după toate câte le trăisem cu tatăl meu”. 

„Într-o zi, am venit acasă de la școală și acest bărbat ne arunca mobila pe drum. Mama mea țipa. M-am dus, am luat ciocanul de sub pat și i-am zis că dacă nu pleacă, o să-l folosesc. Din fericire, a plecat”, a completat Nicola. 

„Nu regret nimic, doar m-aș fi bucurat să mă duc la terapie mai devreme de 2016, când am fost prima dată. A fost o experiență care m-a ajutat să deschid ochii. Și acum mai discut din când în când cu un terapeut și mă ajută”. 

+1 FOTO

Cum a ajuns la box

La 12 ani, a avut primul meci de box. Următorul avea să fie abia peste 4 ani, fiindcă era foarte greu de găsit o adversară, o femeie care să practice box în Marea Britanie. În 2003, când avea 20 de ani, a câștigat primul ei turneu, în Ungaria. A făcut spectacol la Olimpiada de la Londra, în 2012, când boxul feminin a fost pentru prima dată primit ca disciplină.

A dublat medalia de aur la Rio, apoi a trecut la profesioniști. S-a retras în 2019, după un meci în care putea să rămână oarbă, din cauza unui accident în ring: o adversară i-a băgat un deget în ochi și i-a rupt pupila în două locuri. De atunci a renunțat la competiție și militează pentru drepturile femeilor la venituri egale din box, „exact ca în MMA”. 

Citește și: 

GALERIE FOTO Un luptător olimpic de taekwondo, lăsat într-o baie de sânge pe stradă! Atenție, imagini șocante

FOTO 7 povești captivante de la Jocurile Olimpice » De la aurul istoric al vecinilor până la atleta cu cele mai multe medalii din istorie

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
ucluj2011
ucluj2011  •  09 Noiembrie 2021, 12:46

Auzi minte și apucături de criminal și la asta!!! Putrezirea-i în pușcărie (din știu eu ce motiv...)!!!

steaua.libera
steaua.libera  •  09 Noiembrie 2021, 12:24

Psihoterapia face minune, nu va fie frica. Nu *** daca mergi la psiholog.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

alexpreda
alexpreda  •  09 Noiembrie 2021, 11:23

cui ii pasa?

Vezi toate comentariile (3)
Comentează