SPORTURI  »  ALTELE  »  ABUZURI

Raport înfiorător în Germania: una din 4 femei e hărțuită sexual în sport!

În Germania, una din patru femei din sport a avut de suferit din cauza violențelor de natură sexuală!
În Germania, una din patru femei din sport a avut de suferit din cauza violențelor de natură sexuală!

Articol de GSP - Publicat sambata, 06 noiembrie 2021 11:19 / Actualizat sambata, 06 noiembrie 2021 12:56

Concluzii șocante ale unui studiu efectuat în Germania: una din patru femei din sport a avut de suferit din cauza violențelor de natură sexuală! 

Prestigioasa publicație Der Spiegel a publicat rezultatele unui raport intermediar privind violența sexuală din sportul de masă. Mai mult de un sfert dintre femeile cehstionate au spus că au fost hărțuite la un moment dat în sport. 

Aproximativ 26% dintre au declarat că „au fost hărțuite cel puțin o dată (fără contact fizic, ci sub formă de remarci deplasate sau mesaje cu conținut sexual)”. În 19% din cazuri „au avut de-a face cu hăruțuire sexuală prin contact fizic împotriva voinței cel puțin o dată”.

Riscul de a fi victima unei agresiuni crește odată cu nivelul: 84% din sportivele care „au cel puțin o experiență de hărțuire și violență” au participat la competiții profesioniste interne sau internaționale.

S-a întâmplat în 2021: un antrenor neamț și-a dat demisia, după ce a fost acuzat de hărțuire sexuală!

Stefan Lurz, până de curând antrenorul echipei naționale de înot în apă deschisă a Germaniei, s-a aflat în centrul unui scandal de proporții la începutul acestui an, fiind acuzat de hărțuire sexuală.

O anchetă efectuată de Der Spiegel a oferit detalii înfiorătoare despre obiceiurile lui Stefan Lurz, cel care a fost antrenor al naționalei de înot a Germaniei. Publicația germană a colectat declarațiile a cinci sportive, care susțin că au fost hărțuite sexual timp de câțiva ani de către Lurz.

Una dintre acestea a arătat mesajele șocante primite din partea antrenorului. „Te-ai fotografiat în lenjerie intimă?”, a întrebat-o Lurz. Când înotătoarea a răspuns negativ, antrenorul a insistat: „Trebuie să o faci acum”. Imediat după, i-a trimis tinerei, care la acea vreme avea doar 16 ani, o poză cu el dezbrăcat. Mai mult, când sportiva avea doar 15 ani, antrenorul ar fi forțat-o să îl sărute, susține ea.

Stefan Lurz a demisionat: „Continui să neg acuzațiile”

La scurt timp după publicarea anchetei de către Der Spiegel, Stefan Lurz a fost suspendat de Federația Germană de Înot. Acesta a decis să demisioneze imediat după, dar a ținut să nege toate acuzațiile care i se aduc: „Mă confrunt cu astfel de acuzații de mai bine de 10 ani. Continui să le neg”.

  • Cunoști cazuri de abuz în sportul românesc juvenil? Scrie-ne povestea ta într-un mesaj pe www.NuAbuz.ro. Noi o vom verifica si o vom publica, pastrând confidențialitatea surselor. 

Citește și alte știri din sport:

VIDEO Imagini scandaloase în Polonia » Femeie bătută zdravăn de un bărbat, într-o gală MMA: „Nu voi mai permite asta vreodată”

Robert Glință, mai rapid decât David Popovici! Ambii s-au calificat în semifinale la 100 de metri liber

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (1)
117850983907825
Mircea Ordean  •  06 Noiembrie 2021, 13:28

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează