SPORTURI  »  ALTELE  »  COBORÂRE

VIDEO Pantă 85%, noaptea » Uluitoarea Lindsey Vonn a coborât înfiorătorul Streif, urmărită de o dronă. Imaginile sunt amețitoare: „Am crezut că-mi pocnesc genunchii”

Lindsey Vonn pe Streif
Lindsey Vonn pe Streif

Articol de - Publicat duminica, 22 ianuarie 2023 10:18 / Actualizat luni, 23 ianuarie 2023 10:30

Americanca Lindsey Vonn, de 3 ani retrasă din schiul alpin, a bifat o provocare uluitoare: a devenit prima femeie din lume care a coborât celebrul și înfiorătorul traseu Streif din Kitzbühel, Austria. Și ca lucrurile să fie și mai interesante, a făcut-o noaptea. 

Poreclită „Capcana șoarecelui”, coborârea este considerată una dintre cele mai dificile din lume, fiind folosită competitiv doar în întrecerile de băieți. 

Coborârea începe de la cota 1665 de metri și plonjează la o diferență de nivel de 860 de metri, ca un fel de salt în necunoscut, scrie Forbes. Pe alocuri, panta este de 85%! „Numai când schiezi pe Streif ești un adevărat coborâtor”, a explicat Lindsey Vonn, care are 82 de victorii de Cupă Mondială la schi alpin. 

Cu probleme mari de genunchi, acolo unde a fost operată, Lindsey Vonn s-a avântat în această coborâre noaptea, fiind urmărită și filmată de o dronă a celor de la Red Bull. Pe margine, a fost urmărită cu sufletul la gură de tatăl ei, iar performanța i-a dedicat-o mamei, care a murit anul trecut din cauza sclerozei multiple. 

Lindsey Vonn: „Am simțit că îmi explodează genunchiul”

În vârstă de 38 de ani, Lindsey a povestit că a simțit coborârea ca într-un rollercoaster și că „stomacul mi se ridica și ateriza cu fiecare salt”. 

„În întuneric, totul e mult mai dificil. Nu cred că am fost vreodată atât de emoționantă înainte de o coborâre în viața mea, dar sunt o căutătoare de senzații tari. Îmi place să mă împing la limita maximă, până să fiu pe punctul de a fi speriată. Trăiesc pentru o provocare ca asta, dar mă temeam că îmi explodează genunchiul”. 

„Am făcut-o și pentru mama mea. Ea m-a învățat mereu să cred în mine. Și știu că am putere pentru că ea încă veghează asupra mea. M-am gândit mult la ea în timp ce făceam acest proiect. Și ea a crezut întotdeauna în mine mai mult decât am crezut eu. De câte ori i-am spus că vreau să fac ceva nebunesc, nici măcar nu și-a făcut griji. Mi-a spus mereu: «Știi ce faci. Sunt chiar aici în spatele tău». M-am gândit că dacă există vreodată un moment să fac această coborâre, acum este, pentru că acum am pe cineva în plus care mă ajută”, a povestit emoționată Lindsey. 

„Întotdeauna am avut respect pentru bărbații care au coborât pe Streif, dar am și mai mult respect acum, pentru că una este să cobori de distracție și alta este să schiezi pentru a câștiga, în competiție; acum înțeleg pe deplin ce înseamnă asta. Mi-a oferit o perspectivă mai bună asupra cât de uimitori sunt acești bărbați”, a adăugat Lindsey. 

VIDEO cu coborârea amețitoare a americancei Lindsey Vonn

135km/heste viteza maximă atinsă de Lindsey Vonn pe coborârea de pe Streif

Probele în care s-a impus Lindsey Vonn la Cupa Mondială

PROBĂVICTORII
Coborâre43
Super-G28
Combinată alpină5
Slalom uriaș4
Slalom2

Citește și alte știri de sport: 

Usain Bolt ar fi fost victima unei fraude » A pierdut o avere

Fundația Țiriac a lansat un nou program de patinaj gratuit pentru copii: „Așteptăm tinerii activi, curioși și dornici să descopere o nouă activitate sportivă”

„Ești OK, poți continua?” » Momente tulburătoare cu Coco Gauff la conferința de după eliminare de la Australian Open 2023

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (14)
doublem
doublem  •  23 Ianuarie 2023, 07:34

Aștept și știri despre românii din sporturi de iarnă. De exemplu faptul că am luat o medalie la europenele de bob săptămâna trecută. Probabil erați prea ocupați cu onlyfans și n-ați aflat încă.

tipsy
tipsy  •  23 Ianuarie 2023, 02:16
Postat de Neacsumihaisorin201989 pe 22 Ianuarie 2023, 20:48

cred ca nici pe pc intr-un joc pe tema asta nu as putea sa fac astfel de lucruri. Multa munca...mul antrenament. Pare pt noi greu, cred ca pt ea a fost ceva banal, totusi nu e intuneric, este iluminat traseul.Muuulta munca

De acord, insa e destul de periculos schiul si in conditii "normale" ... au murit mari campioni pe partii.

tipsy
tipsy  •  23 Ianuarie 2023, 02:15
Postat de edy089 pe 22 Ianuarie 2023, 18:55

Un accident sau ceva neprevazut e tot timpul stipulat in contract. Doamna si-a luat milionul/milioanele de euro pe faza asta, evident cu riscul de a nu reusi. Daca patea ceva, fii sigur ca Red Bull era absolvit legal de orice.

Sigur, ai dreptate, ma refeream la faptul ca le-ar fi distrusa imaginea intr-un mod ireversibil

Vezi toate comentariile (14)
Comentează