SPORTURI  »  ALTELE  »  MOTOGP

Marquez vrea să facă pace cu Rossi și-i cere ajutorul italianuluI: "Eu le spun fanilor mei să respecte toți piloții. Ne riscăm viața în fiecare cursă"

Valentino Rossi și Marc Marquez
(foto: Guliver/Getty Images)
Valentino Rossi și Marc Marquez (foto: Guliver/Getty Images)

Articol de GSP - Publicat joi, 06 septembrie 2018 12:03

Valentino Rossi vs. Marc Marquez este una dintre marile rivalități din istoria campionatului de motociclism viteză. Italianul și spaniolul, buni prieteni în trecut, au rupt relațiile în 2015, după ultimele două etape foarte tensionate ale sezonului. (Detalii aici)

Acum, Marquez vrea ca lucrurile să revină la normal și recunoaște că l-a afectat foarte mult conflictul cu cel care a fost, cândva, idolul său: 

"Eu vreau să fac pace cu Valentino. Nu am nicio problemă cu el. Din păcate, după incidentul din 2015, în Argentina, când totul se mai liniștise, am făcut o greșeală și greșeala a fost contra lui Rossi. Am încercat să discut cu el, am mers în boxa lui pentru a-i cere scuze, dar nu am fost lăsat să mă apropii de el". (Detalii aici)

Recunoaște că a fost afectat de reacția fanilor lui Rossi după incidentul de la Valencia, din 2015: "Nu mai eram același pe motocicletă. Suntem oameni și cu toată presiunea aia în spate nu putem pilota la fel când avem 300 km/h. În săptămâna aia nu am reușit să mă eliberez de tensiune".

Marc a fost fluierat copios de tribuna "galbenă" de fiecare dată după acel incident, iar fanii lui Valentino au aplaudat entuziast când spaniolul a căzut de pe motocicletă.

"Nu îmi plac huiduielile. E ca la fotbal. Eu sunt fan al Barcelonei, dar dacă uneori Real Madrid joacă mai bine și câștigă, aplaud adversarul pentru că a meritat 3 puncte. Nu-mi plac fluierăturile pentru că noi rulăm la 300 km/h. Ne riscăm viața de fiecare dată când urcăm pe motocicletă. Dacă ești fan MotoGP, îți plac depășirile și nu ții cont de echipa pilotului".

Marquez a vorbit și despre Marele Premiu din San Marino, din 2017. Atunci, el a căzut de pe motocicletă aproape de tribuna în care erau fanii lui Rossi și ghinionul său a fost primit cu aplauze. El a decis să nu riposteze dur, ci le-a trimis bezele: "Am făcut-o pentru că mă fluierau. Mereu le-am cerut fanilor mei să respecte toți piloții, pentru că după o cursă urmează alta. Viața merge mai departe. Ar fi frumos să concurăm toți îmbrăcați în alb, să nu se mai facă diferențe".

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
1049998808413764
Nicolae Tudosie  •  06 Septembrie 2018, 14:33

Marquez, un mare penibil. Caracter de doi lei. Nu conteaza cat de bine pilotezi daca nu esti om.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează