SPORTURI  »  ALTELE  »  KAIAC-CANOE

Mihalachi nu vrea să tragă cu Carp! După ce Dumitrescu a fost prins dopat, colegul său de barcă nu mai vrea să meargă la calificările pentru JO

Articol de - Publicat sambata, 14 mai 2016 00:00

Ministrul tineretului și sportului, Elisabeta Lipă, a vizitat ieri centrul de pregătire de la Snagov, acolo unde se pregătesc canoiștii.

"Merg să vorbesc cu Victor Mihalachi pentru că nu vrea să mai tragă cu nimeni. Spune că nu se poate obișnui cu alt coleg după ce a fost depistat pozitiv Dumitrescu", a declarat Lipă. "Acum nu mi se pare normală reacția lui, nu e stăpânul inelelor. Statul român a cheltuit niște bani cu tine în pregătire, iar tu nu poți spune că nu mergi la calificări!", a adăugat ministrul.

Leonid Carp era cel desemnat de federație să facă echipaj împreună cu Mihalachi în canoea de doi, pe distanța de 1.000 de metri. Între timp, președintele Federației Române de Kaiac-Canoe, Ioan Bîrlădeanu, a spus însă că la regata de la Duisburg, din 21-22 mai, competiția care va stabili ultimele calificate pentru Jocurile Olimpice, se va merge cu un echipaj nou, al doilea ca valoare, format din Leonid Carp și Ștefan Strat. "Mihalachi nu se poate acomoda așa de rapid cu un alt coleg. Dacă Strat și Carp vor obține calificarea la Olimpiadă, Dumitrescu ar mai putea ajunge la Rio de Janeiro, alături de Victor Mihalachi, dacă va reuși să-și dovedească nevinovăția în timp util", a declarat Bîrlădeanu.

''Doamne ajută să fie o greșeală de laborator!, dar știu că se întâmplă rar. La noi nu au mai fost cazuri de dopaj cu hormoni de creștere. Eu am o bănuială că poate a consumat carne contaminată, dar nu știu dacă este așa"
Ion Bîrlădeanu, președinte FRKC

"Vom cere controale la toți sportivii"

Ioan Dobrescu, secretarul general al Comitetului Olimpic și Sportiv Român, e îngrijorat de valul de sportivi dopați apăruți în ultimul timp. "Lucrurile, din păcate, decurg în progresie geometrică. Apar tot mai mulți sportivi dornici să trișeze. Suntem îngrijorați și trebuie să luăm măsuri. Ca atare, vom cere să se intensifice controalele doping, să nu avem sportivi necontrolați înainte de plecarea la Rio", a declarat Dobrescu. "Cluburile și federațiile ar trebui să fie și ele preocupate pentru că nu poți duce la Olimpiadă sportivi dopați!", a adăugat oficialul COSR.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează