SPORTURI  »  ALTELE  »  MIRCEA BADEA FĂCUT KO

MIRCEA BADEA FĂCUT KO // A fost ILEGALĂ bătaia? Președinții federațiilor de lupte se contrazic: „Badea e sportiv legitimat” vs. „Tedi putea să îl omoare”

Mircea Badea a rezistat în picioare doar 5 secunde în fața lui ”Tedi”
Mircea Badea a rezistat în picioare doar 5 secunde în fața lui ”Tedi”

Articol de - Publicat marti, 05 februarie 2019 08:49

Președintele FR Kempo, Amatto Zaharia, susține că lupta dintre prezentatorul TV și "Tedi", multiplul campion de arte marțiale, a fost "una normală, între doi sportivi. Mircea nu are însă experiență competițională".

A primit numele de scenă "Confruntarea Titanilor", care era scris mare în mijlocul ringului amenajat la Mall Grand Arena, acolo unde, sâmbătă, a avut loc lupta. O revanșă a confruntarii din 2014, între prezentatorul Mircea Badea și multiplul campion de arte marțiale Teodor Emanuel Constantin. De această dată, bătaia nu a avut istoric. "Tedi" l-a făcut KO pe Badea în doar 5 secunde, ultimul căzând inconștient la podea, după o lovitură puternică. 

Lupta a stârnit controverse în lumea artelor marțiale, dar și în spațiul public. Rămâne întrebarea dacă respectiva luptă, între un sportiv de performanță și un jurnalist, putea fi organizată. Dacă nu a fost ilegală, sau măcar imorală. 

Președintele FR Kempo: "E sportiv, se antrenează zilnic"

Președintele Federației Române de Kempo, Amatto Zaharia, aruncă "bomba". El susține că "nici nu se pune problema unei lupte ilegale sau imorale! Cei doi sunt practicanți vechi și sportivi legitimați în arte marțiale. Teodor este legitimat și la noi, la Kempo, dar și la Federația de Arte Marțiale și Federația de Arte Marțiale de Contact. Iar Mircea Badea e și el legitimat, cel puțin la noi, încă dinainte de lupta lor din 2014. Lumea îl percepe pe Mircea doar ca jurnalist, dar el este sportiv, practicant de arte marțiale de cel puțin 20 de ani. Din câte știu, se antrenează zilnic. Deci a fost o luptă între doi sportivi. E adevărat, Mircea Badea nu are experiență competițională, pe când «Tedi» a participat la multe competiții. La noi, la Kempo, a participat de mai multe ori la Campionatele Naționale, dar nu a ajuns și la lot. Din ce am văzut, Mircea a fost copleșit de emoții. Nici nu știu în ce stil s-au luptat, că s-a terminat mult prea rapid". 

"Noi am organizat în 2014"

Amatto Zaharia recunoaște că "Federația de Kempo a organizat prima luptă, în 2014. Dar atunci le-am cerut să se legitimeze, să facă vizita medicală, să fie totul în regulă. Și, pentru că era diferență, Mircea neavând deloc experiență competițională, am decis să se bată pe saltea. Astfel încât sportivul în dezavantaj să poată să iasă din saltea, să se protejeze, și lupta să se oprească. Acum nu am fost implicați deloc. Clubul "Absolut Fight", condus de Cristian Iordache, a organizat totul. Fiind o luptă în ring, Mircea nu a mai avut cum să iasă din spațiul de luptă. Dar a fost o luptă într-o competiție". 

Președintele FR Arte Marțiale: "Lupta asta nu trebuia să aibă loc!"

Pe de altă parte, Florentin Marinescu, președinte al Federației Române de Arte Marțiale, este de părere că "această luptă nu trebuia să aibă loc! În ce competiție a fost, că acolo a fost un concurs de copii?! Nici o luptă demonstrativă nu a fost, că într-un asemenea meci nu încerci să îl faci KO pe adversar, ci să arăți diverse tehnici. Lupta de stradă a fost mutată în ring! Iar Mircea nu avea nicio șansă! El nu este sportiv antrenat! A riscat enorm. Putea să moară, după cum a lovit solul cu capul. A avut mare noroc că nu s-a ales cu o fractură cervicală. Așa se întâmplă când se ocupă de astfel de meciuri tot felul de oameni care se dau profesioniști!".

"Mircea are curaj. Eu i-am spus și în 2014 să nu se lupte, că nu are nimic de demonstrat. Dar dacă vrea un al treilea meci, să îl facă! Să aibă și el o victorie. Nu contează ce a fost acum, el chiar are potențial"
Amatto Zaharia, președinte FR Kempo 

Vezi și:

Mircea Badea continuă să fie ținta ironiilor după KO-ul încasat în mall » Reacția de 20.000 de like-uri a lui Marian Godină, gluma indecentă cu Carmen Brumă + bancnota „lansată” de BNR

Prima apariție a lui Badea după bătaia încasată: „M-am lovit la cap și nu înțeleg”

Cum a ajuns Mircea Badea să se bată cu motociclistul-kickboxer Teodor Emi » Incidentul de la care a pornit totul: „Să moară în chinuri groaznice și să le sărim cu picioarele pe cap”

VIDEO ȘOCANT // A fost făcut KO în 5 secunde AZI de Tedi motociclistul » Imaginile sunt horror + prima reacție a lui Mircea Badea

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (18)
planetfun
planetfun  •  06 Februarie 2019, 11:52
Postat de pavel_dumitrescu pe 05 Februarie 2019, 09:27

Badea să lase televiziunea și să se apuce serios de antrenamente dacă vrea să reziste măcar 10-15 secunde contra unui profesionist.

pentr prosti ca voi sunt mrviuri d-astea.

alexbarosanu
alexbarosanu  •  05 Februarie 2019, 15:33

neinteresant

ray51
ray51  •  05 Februarie 2019, 14:09

Badea are probleme cu tetul. Ati observat ca rasul lui este o schimonosire a fetei, este ceva spasmodic. L-as sfatui sa lase 'sportul' asta si sa viziteze un neurolog. Sincer.

Vezi toate comentariile (18)
Comentează