SPORTURI  »  ALTELE  »  PARIURI

Morariu: Statul pierde 150 de milioane de euro din pariuri

Octavian Morariu
Octavian Morariu

Articol de GSP - Publicat miercuri, 15 iunie 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 15 iunie 2011 16:26

Preşedintele COSR, Octavian Morariu, a declarat, miercuri, la o dezbatere organizată la Palatul Parlamentului, că statul pierde 100-150 de milioane de euro din neimpozitarea pariurilor sportive, sumă de care sportul ar avea nevoie pentru a nu mai solicita bani de la bugetul de stat.

"O sursă mare de finanţare ar însemna tot ceea ce înseamnă loterie şi pariuri sportive. Peste tot există un parteneriat cu loteriile naţionale stabilit prin lege. Noi nu avem un sistem de impozitare a jocurilor pe internet. Românii joacă anual trei miliarde de euro pe an la jocurile de noroc şi pariuri, iar statul român pierde 100-150 de milioane de euro anual din impozite. Nu am mai cere bani de la buget dacă ne-ar da nouă suma asta. Cu suma asta şi cu loteria supravieţuim, ar putea crea un suport financiar pentru sport, dar pentru asta ne trebuie o strategie pe termen lung", a declarat Morariu.

Şeful Comitetului Olimpic şi Sportiv Român consideră că sportul ar putea atrage investiţii private, dar nu există cadrul legislativ necesar. "Subfinanţarea la toate nivelurile e un subiect care ne apasă şi riscă să mărească decalajul dintre noi şi celelalte ţări. Trebuie să vedem ce facem ca sportul să nu mai depindă de cei 0,1 la sută din PIB de la buget. Ne trebuie un cadru legislativ care să ne permită investiţia privată în sport. Noi putem să luăm bani de pe piaţă, spre deosebire de educaţie spre exemplu, care are nevoie de finanţare de la buget, dar avem nevoie de cadrul legal pentru a putea face lucrul ăsta. Avem oameni capabili să realizeze lucrul acesta", a mai spus Morariu.

Octavian Morariu, preşedinţi de federaţii, printre care s-au numărat Mircea Sandu, Rudel Obreja, Ruxandra Dragomir, Cristian Gaţu, Adrian Stoica, Carmen Tocală şi Alin Petrache, precum şi antrenorii Octavian Bellu şi Mariana Bitang au participat, miercuri, la o dezbatere publică organizată de Uniunea Social Liberală (USL), la Palatul Parlamentului, intitulată "Sportul românesc: scurtul drum de la performanţă la faliment", anunţă mediafax.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (8)
makero
makero  •  15 Iunie 2011, 20:44

Pentru cei care nu au inteles este vorba de impozitarea pariurilor online,nu cele la agentii offline.

bdgeorge
bdgeorge  •  15 Iunie 2011, 19:31

credeaam ca asta e mai destept dar a fost numai o parere auzi calcul :Românii joacă anual trei miliarde de euro pe an la jocurile de noroc şi pariuri!!!! JOACA ..bai nene in toata lumea se umpoziteaza CASTIGUL nu suma JUCATA el in temb elis mul lui a aplicat 5% la suma jucata si a obtinut 150 mil euro??? simplu cre sa se mai incurce...de aia nu se poate face o lege pt ca nu poti impozita pierderea....Românii joacă anual trei miliarde de euro pe an la jocurile de noroc şi pariuri probabil 2,5 sunt pierderi si numai 500mil se intorc ca si castiguri daca aplici aici 5% mai iei 25 mil... chestia este ca din astia CASTIGATORI sunt nu mai mult de 10%deci raman 50 mi cu 5% 2.5 mil

alecsandru_bb
alecsandru_bb  •  15 Iunie 2011, 19:02

Nenea Morariu stai calm ca s-au gandit cei de la finante si la bani din gamblingul online . Legea se plimba de prin martie pe la UE pentru aprobare . Are multe parti gresite si din acesta cauza s-ar putea sa intre in infringment legea si sa mai astepte .

Vezi toate comentariile (8)
Comentează