SPORTURI  »  ALTELE  »  EURO 2020

Naționala de polo a României s-a calificat la Euro 2020, după ce „tricolorii” au câștigat la pas grupa de calificare din Malta

Articol de - Publicat duminica, 13 octombrie 2019 16:51

Naționala masculină de polo a României s-a calificat la Euro 2020, turneul final care va avea loc anul viitor la Budapesta, în Ungaria. „Tricolorii" au câștigat grupa C de calificare, în Malta.

Echipa pregătită de grecul Athanasios Kechagias, fostul secund al naționalei elene, a învins vineri cu 15-7 Portugalia, iar duminică a trecut cu 13-7 de Malta.

Tiberiu Negrean 5 goluri, Mihnea Gheorghe 3, Leventa Vancsik 2, Andrei Prioțeasa 2, Nicolae Oanță 2, Robert Gergelyfi 1 au înscris în fața lusitanilor, în timp ce în disputa cu maltezii, golurile au fost marcate de Mihnea Gheorghe 4, Tiberiu Negrean 3, Nicolae Oanță 2, Andrei Prioțeasa 2, Tudor Fulea 1, Vlad Dragomirescu 1. 

Este a 11-a ediție consecutivă la care România reușește să se califice. Cel mai bun rezultat al „tricolorilor" la turneul continental este locul 4 obținut în 2006.

Primele 10 echipe de la Campionatul European se califică pentru turneele preolimpice care dau echipele calificate la Tokyo.  

Și la feminin România păstrează speranțe de calificare la primul său European din istorie. Echipa pregătită de Nenciu Bertini a învins la Focșani cu 14-13 Germania, dar manșa a doua, decisivă, se va disputa în Germania, pe 26 octombrie.

Performanța e cu atât mai mare cu cât Federația Română de Polo a decis să nu înscrie echipa națională în Liga Mondială. (Detalii AICI)

În plus, reprezentativa României nu are echipament de prezentare, fiind lăsată de izbeliște de federație și MTS. (Detalii AICI)

VEZI ȘI:

Cehovski Medvedi - Dinamo 20-30 // Cronică de Marian Ursescu » A fost ca la circ! „Urșii” au fost dresați de bucureșteni 

FORMULA 1 // Valtteri Bottas, victorie în MP al Japoniei după un start fabulos! Mercedes, pentru a 6-a oară campioană la constructori

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
1391972634181505
Adrian Popescu  •  13 Octombrie 2019, 22:14

Cand GSP va ataca presedintii federatiilot de inot si volei, ceea ce nu s- a intamplat de trei ani de zici ca la aceste sporturi suntem regi atunci Sectia Extrafotbal va fi credibila.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează