SPORTURI  »  ALTELE  »  UK CHAMPIONSHIP

Neil Robertson a devenit primul jucător de snooker din afara Marii Britanii care bifează "Tripla Coroană"!

Neil Robertson, foto: espn.co.uk
Neil Robertson, foto: espn.co.uk

Articol de GSP - Publicat luni, 09 decembrie 2013 00:00 / Actualizat luni, 09 decembrie 2013 10:21

Australianul Neil Robertson l-a învins pe englezul Mark Selby în finala UK Championship, scor 10-7, şi a devenit abia al optulea jucător din istorie care se impune în cele 3 mari turnee de snooker profesionist: Campionatul Mondial, Mastersul englez, UK Championship

"Tripla Coroană" a mai fost cîştigată de Stephen Hendry, Steve Davis, Ronnie O'Sullivan, Alex Higgins, Mark Williams, John Higgins şi Terry Griffiths. Neil Robertston a devenit primul jucător din afara Regatului Unit care bifează această performanţă.

Neil Robertson o face pe Mark Selby
În ciuda unei prime sesiuni dezastruoase, în care a fost condus de englez cu scorul de 5-1, Neil Robertson a reuşit să îşi transforme nervii în concentrare şi să recupereze miraculos, în stilul brevetat de adversarul său din finală. După 6-3 pentru Selby, australianul în vîrstă de 31 de ani a egalat situaţia şi nu s-a mai uitat în urmă.

Momentul psihologic al partidei a venit la 8-7 pentru Robertson, atunci cînd Selby mai avea o singură bilă pe masă, bila neagră, dar a ratat şi a făcut cadou frameul. "Dacă aş fi reuşit lovitura, nu ar fi fost corect. Am jucat slab toată săptămîna, deci finala a fost chiar o realizare", a explicat Mark Selby.

"În prima sesiune, Mark a fost prea bun pentru mine, dar mi-am revenit pe parcurs. Cînd am venit în Europa, eu şi Ding am devenit jucători profesionişti în acelaşi timp. Să cîştig Tripla Coroană înainte să o facă el este o performanţă incredibilă", a declarat Neil Robertson, numărul 1 mondial.

Premiu de 150.000 de lire şi o revanşă
Neil Robertson a fost învins de Mark Selby în finala din acest an a Mastersului, scor 10-6, competiţie pe care a cîştigat-o în 2012. Campion mondial în 2010, australianul a fost încurajat de mama sa la finala de aseară şi avea nevoie de victorie pentru a-şi păstra locul 1 mondial. În cazul în care Selby reuşea să îşi apere titlul, el fiind cîştigătorul ediţiei trecute de UK Championship, englezul în vîrstă de 30 de ani şi-ar fi detronat rivalul în clasamentul mondial.

A fost cea de-a noua victorie într-un turneu pe puncte din cariera lui Neil Robertson. De partea cealaltă, rivalul său a pierdut a şaptea finală din carieră, reuşind să se impună în doar 3 turnee. Englezul se poate consola cu breakul de 147 de puncte reuşit în semifinala cu Ricky Walden (VIDEO AICI).

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (9)
mihrp
mihrp  •  10 Decembrie 2013, 01:00

Alex Higgins ??? cine e?

dash.berlin
dash.berlin  •  10 Decembrie 2013, 00:12
Postat de xstream pe 09 Decembrie 2013, 11:27

si ai mei, + marele Stephen Hendry

Paul Hunter ,Dumnezeu sa-l odihneasca a fost un mare talent.Putea deveni unul dintre cei mai mari jucatori din istoria snookerului.Insa Roonie daca se tine de treaba ,poate sa-l depaseasca pe Stephen Hendry ,si eu cred ca o va face :)

dash.berlin
dash.berlin  •  10 Decembrie 2013, 00:09
Postat de zurix pe 09 Decembrie 2013, 13:25

Pacat ca Ronnie are caracterul pe care il are, e cel mai talentat jucator din istorie, dar altii sunt mai muncitori si profesionisti ca el....

El nu-i lipsit de caracter,doar ca s-a luptat cu depresia ani de zile.Iar daca i-ai cunoaste viata si prin cate a trecut in tineretea lui ,nu l-ai mai acuza de lipsa de caracter.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează