SPORTURI  »  ALTELE  »  DOPAJ

O rețea care oferea EPO sportivilor a fost destructurată în Spania: nume mari în pericol!

Articol de GSP - Publicat joi, 30 ianuarie 2020 17:51

O rețea de trafic de eritropoietină (EPO - o substanță dopantă care mărește capacitatea fizică a sportivilor) a fost destructurată în Spania de Garda Civilă.

Rețeaua era condusă de sârbi, însă din ea făceau parte și spanioli, care scoteau EPO din circuitul legal prin intermediul unei clinici de dializă din Cadiz (Spania), scrie hotnews.ro.

EPO: sportivi mari în pericol!

După ce era scoasă din circuitul local, EPO ajungea la sportivii profesioniști și amatori din mai multe țări ale Europei, prin intemediul coletelor. Pentru a ajunge la sportivi, membrii rețelei își făceau reclamă pe site-urile de anunțuri din Germania, Italia și Spania.

Anchetatorii susțin că printre sportivii descoperiți care primeau colete se numără vedete naționale și internaționale din diferite discipline, însă nu au făcut publice numele lor. În schimb, Garda Civilă a anunțat că va pune la dispoziție autorităților sportive și judiciare informațiile obținute, iar acestea din urmă vor decide dacă se impun anumite sancțiuni.

Conform sursei citate, produsul EPO avea o calitate îndoielnică, deoarece mai multe seringi încărcate au fost găsite depozitate în condiții necorespunzătoare.

Citește și:

Scene incredibile la ANAD! Handbalista a început să plângă în hohote: „Am fost forțată să merg la clinică” + FRH a ridicat două suspendări

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
deusdat
deusdat  •  30 Ianuarie 2020, 22:49

Revoltător! Noroc că sportivii dopați sunt doar o minoritate imorală și condamnabilă, nereprezentativă pentru etica sportivă actuală. (În afară de ruși, evident...)

basan
basan  •  30 Ianuarie 2020, 18:51

N-ar fi exclus sa fi ajuns și în România ceva colete.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează