SPORTURI  »  HANDBAL  »  DOPAJ

DOPAJ ÎN HANDBAL // Scene incredibile la ANAD! Handbalista a început să plângă în hohote: „Am fost forțată să merg la clinică” + FRH a ridicat două suspendări

Articol de - Publicat joi, 05 decembrie 2019 13:16

La doar o zi după ce a anunțat suspendarea provizorie pentru 19 sportive, Comisia de Disciplină a FRH a revenit și a ridicat pedeapsa pentru două dintre handbalistele celor de la Corona Brașov. 

Comisia de Disciplină a Federației Române de Handbal, întrunită în ședință extraordinară azi, 5 decembrie, a ridicat suspendarea provizorie pentru două handbaliste de la Brașov: Alicia Maria Gogîrlă și Andreea Chiricuță.

Sunt sportivele care nu au efectuat tratament la clinica din Brașov, fiind notificate de Agenția Națională Anti Doping în urma unor declarații ale unei coechipiere, care s-au dovedit nefondate. 

„În urma audierilor și verificărilor efectuate de A.N.A.D. rezultă că sportivele Chiricuță Andreea Elisa și Gogîrlă Alicia Maria nu au efectuat terapia cu laser intravenos la clinica IOMED Brașov, nefiind sub incidența Legii 227/2006”, a motivat decizia Comisia de Disciplină.

Rămân însă în stare de suspendare provizorie celelalte 17 jucătoare ale Coronei Brașov, care au apărut în fața Comisiei de Audiere a ANAD. 

Dusă aproape cu „forța”!

Miercuri, opt dintre jucătoare, Sorina Târcă, Diana Popescu, Elena Pătuleanu, Ivona Pavicevici, Viktoria Timoșenkova, Elaine Barbosa Gomes (foto) și Georgiana Ciuciulete au dat declarații, audierile însumând aproape 8 ore!

Sunt lucruri șocante spuse de fete în fața Comisiei. De exemplu, brazilianca Elaine Barbosa Gomes a spus membrilor Comisiei, plângând în hohote, că ea nu a vrut să meargă la respectiva clinică. 

Doar că a fost obligată de conducerea clubului, fiind amenințată că are un contract și trebuie să-l respecte. Componentă a "naționalei" Braziliei, pivotul a ratat Campionatul Mondial din Japonia, ca și muntenegreanca Ivona Pavicevic.

 I s-au dat tot felul de broșuri cu efectele terapiei, explicații în engleză, dar nicăieri nu scria că e un tratament interzis sportivilor. Până la urmă, Elaine Gomes a fost convinsă și a apucat să facă o singură ședință de laseroterapie! 

CONTEXT: GSP.ro a dezvăluit în exclusivitate că lotul Coronei Brașov este suspectat de DOPAJ de ANAD. 3 jucătoare, Cristina Laslo (23 de ani), Bianca Bazaliu (22) și Daciana Hosu (21), au fost deja notificate oficial că ar fi apelat la terapia cu laser intravenos, practică interzisă de WADA! Primele două jucătoare sunt erau în lotul României pentru Campionatul Mondial, însă au fost trimise acasă. (Detalii pe larg AICI)

Vezi și: 

VIDEO Adrian Vasile vorbește despre scandalul anului în handbal: "Cazul de la Corona Braşov e o tragedie pentru toată România"

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (12)
viomarmi22
viomarmi22  •  05 Decembrie 2019, 21:36

Comentariu preluat ! ”Ca e vorba de steroizi sau de de altceva, de transfuzii sau de ozonificari artificiale ale sangelui, toate astea se pot descoperi la orice control anti-doping de rutina, prin analizele de laborator ale probelor biologice (sange, urina, etc). In cazul de fata, insa, ceva nu e in regula: este vorba de o metoda de recuperare si tratament denumita "terapie cu laser intravenos". Trebuie mentionat ca aceasta procedura este non-invaziva, nu schimba sangele si nici nu-i modifica structura si/sau proprietatile; nu-l imbunatateste structural sau biologic si nici din punct de vedere al calitatii sau al compozitiei. Daca vreti, e mai mult un procedeu de terapie de refacere si de relaxare, ca un fel de masaj sau sauna... insa nu la nivelul pielii sau al muschilor, ci la nivel sanguin. De altfel, aceasta metoda nu poate si nu va putea fi niciodata depistata la vreun control antidoping. De ce? Simplu: pentru ca, nemodificand absolut nimic din organismul uman natural, n-are ce sa iasa la vedere! In fine, cred ca isteria asta cu "dopajul" handbalistelor de la Brasov a atins limitele aberante ale absurdului... si ale... De retinut cateva idei: 1. Gimnastei Andreea Raducan i s-a retras titlul olimpic si medalia de aur la Olimpiada de la Sidney, fiind considerata dopata pentru ca a inghitit o pastila de Nurofen pentru a se trata de o banala raceala. Cativa ani mai tarziu, Nurofenul (adica, substanta activa ce compune acest medicament) a fost exclus de pe

1062432440466057
Cojocariu Iosif  •  05 Decembrie 2019, 17:50

Reactia lui Balaj a fost halucinanta,tipul asta este ,,putin " exagerat...

capitalaardealului
capitalaardealului  •  05 Decembrie 2019, 17:04
Postat de vladutz13 pe 05 Decembrie 2019, 14:30

Situatia este... halucinanta. Sper sa se miste cat mai rapid, toti conducatorii de la Corona trebuie terminati dpdv sportiv. Ba pentru asa ceva, pt ca distrug cariera unor sportive poate ar merita si niste inchisoare... despagubiri financiare nici nu mai discut, clar trebuie sa le dea fetelor.

Pai procedura asta a facut o si Reghe cu neamtul la fecesebei si nu s a intamplat nimic ,ba au mai si luat ceva titluri.. curat murdar

Vezi toate comentariile (12)
Comentează