SPORTURI  »  HANDBAL  »  CAMPIONATUL MONDIAL DE HANDBAL

CORESPONDENȚĂ DIN JAPONIA // VIDEO Adrian Vasile vorbește despre scandalul anului în handbal: "Cazul de la Corona Braşov e o tragedie pentru toată România"

Articol de , - Publicat miercuri, 04 decembrie 2019 12:34

Agenția Națională Antidoping a notificat 3 jucătoare de la Corona Brașov pe care le suspectează că au apelat, ca și restul componentelor de sub Tâmpa, la terapia cu laser intravenos, interzisă de regulamentul WADA. E vorba de Cristina Laslo (23 de ani), Bianca Bazaliu (22) și Daciana Hosu (20 de ani). Primele două sunt componente și ale naționalei de handbal feminin a României.

  • GSP e singura redacție din România care a trimis o echipă de jurnaliști la Campionatul Mondial de handbal feminin din Japonia. Dan Udrea și Cristi Preda (foto) transmit de la fața locului detalii;
  • România joacă meciul decisiv pentru calificarea în grupele principale vineri, cu Ungaria, de la ora 12:00. „Tricolorele” au nevoie de victorie.

ANAD a intrat, de curând, în posesia unor informații că jucătoarele de la Corona Brașov au apelat la o terapie interzisă de regulamentul WADA, Agenția Mondială Antidoping: terapie cu laser intravenos!!! Practic, este o metodă pe care WADA nu o acceptă fiindcă se specifică în mod clar că e interzisă orice formă de manipulare a sângelui.

Adrian Vasile, antrenorul principal al celor de la CSM București a comentat din Japonia scandalul momentului în handbalul românesc.

"E un şoc! E un caz care nu doar că nu face bine handbalului românesc ca imagine, dar el distruge, practic, noţiunea de sport, dărâmă principiile şi valorile pe care trebuie construit acest sport. Uite că dintr-o eroare, nu ştiu a cui, se produce o astfel de tragedie sportivă! Mi-e greu să comentez foarte mult pe această temă fiindcă tot caut să nu spun lucruri rele, dar n-am cum să evit pentru că e grav ce s-a petrecut. Cert e că România va avea mult de suferit",  a declarat Vasile pentru GSP.

Vezi și:

EXCLUSIV // Prima reacție a Federației Române de Handbal! Alexandru Dedu: "Nu știu acum dacă jucătoarele în cauză merg la Mondiale!"

EXCLUSIV // Cristi Balaj, președintele ANAD: "Certific existența unor notificări ca urmare a suspiciunii de utilizare a unei metode intezise!"

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
ceaiuri
ceaiuri  •  04 Decembrie 2019, 14:03

sa fie intrebat Dedu,el tb sa stie tot ce se intampla pt ca el conduce acest sport

Vezi toate comentariile (1)
Comentează