SPORTURI  »  ALTELE  »  CAMPIONATUL EUROPEAN

Oraşul liniştit » Legnano, locul unde Simona Gherman şi Anca Măroiu s-au luptat pentru aurul european la scrimă

Articol de - Publicat duminica, 17 iunie 2012 00:00 / Actualizat duminica, 17 iunie 2012 00:57

Legnano se află la 20 de kilometri de Milano şi are străzi înguste şi multe vile


Wikipedia spune că Legnano e un oraş italian cu aproape 60.000 de locuitori, traversat de rîul Olona. Că e celebru pentru bătălia de la Legnano, care a vut loc în 1176, dar şi pentru că este singurul oraş, alături de Roma, care e menţionat în imnul Italiei.

Ce nu spune Wikipedia? Că este un oraş liniştit, plin de complexe rezidenţiale, cu porţi înalte de fier şi cu fîntîni în curte. Că oamenii circulă foarte mult cu maşina, pe jos mai puţin, că există multe case vechi din cărămidă, că modernul se îmbină cu trecutul, că printre blocurile noi se zăreşte Basilica San Magno, construită la începutul secolului al XVI-lea. Wikipedia nu mai spune că taxiurile vin numai la comandă şi că oraşul în această perioadă miroase a tuberoze.

Citeşte şi: Plimbare cu campioanele » Reportaj de la Legnano cu Simona Gherman, campioană europeană la individual, şi Anca Măroiu, învinsa ei din finală

Cum ieşi din gara de la Legnano, te întîmpină statuia lui Alberto da Giussano, simbolul oraşului, cel care a condus Legiunea Lombardă în istorica bătălie pe care a şi cîştigat-o. În Legnano ai impresia că eşti într-un oraş de provincie din România, dar cu blocuri mult mai moderne, într-un loc de relaxare. Şi impresia e întărită şi de faptul că poţi auzi vorbindu-se româneşte în super-market, la hotel, la sala Borsani, atunci cînd era amenjată înainte de a începe competiţia, printre muncitorii care lucrează la un canal.

Wikipedia nu mai spune că sînt multe şopîrle în Legnano, mai ales pe lîngă rîul Olona, şi că sînt foarte multe hoteluri pentru cît de mic e oraşul. Pe harta pe care o primeşti de la hotel sînt marcate 39 de puncte de atracţie, printre care şi Castelul Visconteo, cel în care au loc semifinalele şi finala la campionatele Europene de Scrimă. Multe dintre punctele de atracţie sînt biserici din secolele XII-XVII. Acum, Legnano e oraşul în care milanezii fug de agitaţie.

Luptă în echipă
Ana Maria Brînză, Simona Gherman, Anca Măroiu şi Loredana Dinu se întorc azi pe planşă în întrecerea pe echipe. Spadasinele sînt campioane europene en-titre şi vor să-şi apere titlul. "Sper să fie ca la Doha, la Cupa Mondială, acolo unde am tras prost la individual şi unde la echipe mi-a mers mult mai bine", a spus Ana Brînză. Acesta este ultimul concurs pe echipe înainte de Jocurile Olimpice. România are liber în primul tur, urmînd să întîlnească apoi pentru un loc în semifinale pe învingătoarea dintre Suedia şi Polonia. Tot azi, Rareş Dumitrescu, Florin Zalomir, Tiberiu Dolniceanu şi Alexandru Şireţeanu luptă pentru o medalie la sabie, ei întîlnind în primul tur Georgia.

Zi mai puţin bună
România a avut ieri patru reprezentanţi la Campionatele Europeane de la Legnano. Bianca Pascu şi Mihaela Bulică la sabie şi Radu Dărăban şi Virgil Şălişcan la floretă. Calificată la Jocurile Olimpice, Bianca Pascu a pierdut în primul tur la Nicoll Chrystall, din Marea Britanie, cu 10-15, în timp ce Mihaela Bulică a fost învinsă în turul al treilea de Araceli Navarro, din Spania, cu 15-13. Virgil Şălişcan şi Radu Dărăban, calificat la JO, au pierdut în turul al doilea, unde au ajuns direct, după ce au tras foarte bine în grupe.

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează