SPORTURI  »  ALTELE  »  SCRIMĂ

Povestea înduioșătoare a Andreei Mogoș, verișoara lui Vasile Mogoș, fundașul chemat de Contra în premieră la națională! E campioană mondială pentru Italia în proba de scrimă în scaun rulant

Andreea Mogoș
Andreea Mogoș

Articol de GSP - Publicat vineri, 01 martie 2019 18:33

Andreea Mogoș (30 de ani), verișoara lui Vasile Mogoș, fundașul convocat în premieră de Cosmin Contra la prima reprezentativă a României, are o poveste înduioșătoare.

La vârsta de 18 ani, Andreea a rămas imobilizată într-un scaun cu rotile în urma unui accident. Cu o ambiție de fier, verișoara fotbalistului de la Cremonsese, și-a canalizat toată energia către sport.

Înainte să își găsească marea dragoste, scrima, Andreea a mai încercat baschetul, tenisul de masă și tenisul de câmp. Toate în Italia, locul în care locuiește împreună cu întreaga familie încă de la vârsta de 14 ani, se arată în povestea scoasă la iveală de Libertatea

Din 2013, Andreea Mogoș concurează în competițiile de scrimă sub culorile Italiei. Palmaresul sportivei născute la Vaslui este unul absolut fantastic. De pe lista medaliilor nu lipsesc bronzul de la Jocurile Paralimpice de la Rio 2016, aurul mondial din 2017 sau argintul european obținut un an mai târziu.

Vezi și: 

Cosmin Contra a anunțat lista stranierilor pentru „dubla” cu Suedia și Feroe » Ce se întâmplă cu Nicolae Stanciu + Cine e debutantul convocat

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează