SPORTURI  »  ALTELE  »  NATAȚIE

Răzvan Florea, singurul înotător român care a urcat pe podium la JO, vorbește despre Robert Glință: „Are șansa lui la o medalie olimpică!”

Robert Glință la finalul cursei de 100 m spate de la CE // FOTO Imago Images
Robert Glință la finalul cursei de 100 m spate de la CE // FOTO Imago Images

Articol de - Publicat vineri, 21 mai 2021 14:06 / Actualizat vineri, 21 mai 2021 14:34

Răzvan Florea, care a cucerit bronzul în 2004 la Atena, a povestit despre performanța lui Robert Glință de la Budapesta, dar și despre șansele acestuia la Tokyo și Paris

Unicul medaliat olimpic din istoria înotului masculin românesc, Răzvan Florea, a reacționat cu maximă bucurie la aurul european cucerit, joi seară, de Glință: „Wow! O performanță extraordinară, după muncă și răsplată! Chiar urmăresc aceste Campionate Europene cum nu am mai urmărit o competiție de mult timp, cred că de pe vremea când înotam eu. Cu sufletul la gură, entuziast, nerăbdător să vină cursa. Mă așteptam să ia o medalie, pentru că este pe un drum bun în ultimul timp", a spus constănțeanul în vărstă de 40 de ani.

Apoi a continuat: „Cred că se antrenează mai bine și drept dovadă stau rezultatele. A mers progresiv, serii, semifinală și finală, ceea ce, cu siguranță, i-a adus acest succes, mai ales că doi dintre cei prezenți în finală nu au reușit să facă acest lucru. Și-a jucat șansa până la sfârșit și, clar, a fost cel mai bun în acel moment. În primul rând, este excelent pentru noi, pentru România, pentru că în ultimul timp ducem lipsă de rezultate la toate sporturile, nu doar la înot. Este un titlu într-o probă olimpică, ceea ce iar este un mare plus". 

52.88 a fost timpulcu care Robert Glință a câștigat aurul european la Campionatele Europene de la Budapesta

„Să continue seriozitatea și perseverența antrenamentelor”

Constănțeanul, care a cucerit bronzul în proba de 200 de metri spate la JO de la Atena, în 2004, crede că noul campion european poate să calce pe urmele sale și să urce pe podiumul olimpic la Tokyo, chiar dacă misiunea nu va fi deloc ușoară. 

Răzvan Florea, singurul înotător român care a urcat pe podium la JO, vorbește despre Robert Glință: „Are șansa lui la o medalie olimpică!”
Răzvan Florea alături de unul dintre sportivii de la clubul său

„Da, are șansa lui la o medalie olimpică. Cu siguranță se vor schimba datele problemei la Jocurile Olimpice, dar poate să-și joace această șansă până la sfârșit. Este un băiat foarte talentat, ca și David Popovici, care, chiar dacă a încheiat pe locul 6, nu este cu nimic mai prejos. Băieții aștia doi au făcut un Campionat European senzațional! Bravo lui, aveam nevoie de acest rezultat! În primul rând, el avea nevoie de acest titlu, poate îl responsabilizează și mai mult pe viitor și îi va crea un confort de antrenament și de siguranță ca să facă rezultate și mai bune", explică Răzvan, care are un sfat simplu: „Să continue seriozitatea și perseverența antrenamentelor, pentru că are câțiva ani frumoși în față să se numere printre cei mai buni spatiști din lume". 

„Este vârsta perfectă!" 

Ca și Robert Glință, Răzvan Florea a cucerit cea mai importantă medalie din cariera sa la 24 de ani. „Este în floarea vârstei, încă mai poate să înoate mult și bine. A ajuns la maturitatea sportivă perfectă. Nu este nici foarte tânăr ca să zici că se poate îmbăta cu apă rece, este perfect cel puțin pentru încă un ciclu olimpic", a spus constănțeanul, care s-a retras în 2010, când și-a început misiunea pentru descoperirea noilor campioni, construind un bazin nou la Constanța și întemeindu-și propriul club, Atena Sport Club: „Sper să reușesc, deja am o bucurie pentru că Patrick Dinu s-a calificat la Campionatele Europene de juniori, ceea ce pentru mine este un succes, după 10 ani de muncă".

Răzvan Florea, singurul înotător român care a urcat pe podium la JO, vorbește despre Robert Glință: „Are șansa lui la o medalie olimpică!”
Micii înotători de la Atena Sport Club l-au felicitat pe Robert Gșință într-un mod inedit

3 medalii europeneare Răzvan Florea în palmares la 200 m spate: un argint, cucerit în 2004, și două bronzuri, în 2006 și 2008

3 medalii europeneare în palmares Robert Glință, un aur la 100 m spate și două arginturi la 50 m spate, dar cele din urmă sunt într-o probă neolimpică

Citește mai multe știri din sport:

Prima reacție a Simonei Halep, după retragerea de la Roland Garros 2021: „E împotriva tuturor aspirațiilor mele, mă umble de tristețe”

România și-a aflat grupa de la Europene » Meciurile se vor juca la Cluj-Napoca

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close