SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

UPDATE Prima reacție a Simonei Halep, după retragerea de la Roland Garros 2021: „E împotriva tuturor aspirațiilor mele, mă umble de tristețe”

Simona Halep (29 de ani, 3 WTA) nu va participa la ediția din acest an de la Roland Garros.
Simona Halep (29 de ani, 3 WTA) nu va participa la ediția din acest an de la Roland Garros.

Articol de GSP - Publicat vineri, 21 mai 2021 12:40 / Actualizat vineri, 21 mai 2021 12:40

Simona Halep (29 de ani, 3 WTA) nu va participa la ediția din acest an de la Roland Garros. 

  • Ediția din acest an de la Roland Garros este programată între 30 mai – 13 iunie! 

UPDATE 12:40 / Prima reacție a lui Halep, după retragerea de la Roland Garros

„Cu inima îndoită anunț retragerea de la ediția din acest an de la Roland Garros. Din păcate, problemele de la gamba stângă necesită mai mult timp de recuperare. Competiția e prea din scurt. Retragerea de la un turneu de Grand Slam e împotriva tuturor instinctelor și aspirațiilor mele, dar e singura decizie pe care o pot lua. 

Gândul că nu voi fi la Paris mă umple de tristețe, dar îmi voi direcționa toată energia pe recuperare. Voi rămâne pozitivă și voi încerca să revin pe teren cât de repede pot. Roland Garros 2022, vin după tine!”, a scris Halep, pe Facebook. 

Simona Halep nu merge la Roland Garros

Simona Halep a suferit, în meciul din turul al doilea al turneului de la Roma, o ruptură musculară profundă la gamba stângă. E o zonă în care fostul lider mondial nu a mai avut probleme până acum. Simona a revenit în România și a încercat o recuperare rapidă înainte de Roland Garros, dar nu a reușit. Campioana din 2018 s-a retras de pe tabloul principal! Anunțul oficial al retragerii a fost făcut de Cristian Mîndru, jurnalist TVR

Simona Halep ratează Roland Garros

Roland Garros este turneul favorit al Simonei Halep. Sportiva din România a cucerit aici primul titlu de Grand Slam din carieră, în 2018, și a mai disputat două finale, în 2014, pierdută împotriva Mariei Sharapova, și în 2017, când a fost învinsă de Jelena Ostapenko. 

Începând cu anul 2009, Simona a participat la toate edițiile competiției de pe zgura pariziană. Ultima dată când Halep a lipsit de pe tabloul principal al unui turneu de Grand Slam a fost la Wimbledon 2010. A mai lipsit și la US Open 2020, dar din cauza restricțiilor impuse pe fondul pandemiei de coronavirus. 

Simona Halep, totul pentru Jocurile Olimpice

Obiectivul asumat al Simonei Halep pentru anul 2021 a fost o medalie la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Competiția din Japonia are startul pe 23 iulie, timp suficient ca Simona să se recupereze complet. 

Am o ruptură la gambă, profundă, destul de profundă. Va trebui să fac repaus destul de mare. După ce se retrage hematomul, trebuie să mai fac o investigație, să-mi spună exact. Trei, patru, cinci săptămâni, cam așa o să stau. Este destul de grav, nu mă așteptam, bineînțeles, dar o iau ca atare și merg înainte, n-am ce să fac. Stăteam la retur, am făcut o mică săritură și apoi am simțit o durere foarte mare. Mereu mă recuperez în țară, am încredere în medicii pe care îi am și e cel mai bine să fii acasă în momentele astea
- Simona Halep, la revenirea de la Roma

VIDEO Ion Țiriac știe unde suferă Simona Halep în 2021: „Are o singură problemă”

Citește și alte știri din tenis: 

Nadal și Djokovic, săriți din schemă de Boris Becker! Pe cine mizează la Roland Garros: „El e pe lista mea”

INFOGRAFIE Cum arată harta accidentărilor Simonei Halep » 7 ani de durere pentru jucătoarea noastră

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (9)
844355166377549
Marius Bunu  •  21 Mai 2021, 18:57

Pai se mai tine RG fara Rejina Sgurii??

10219881617016206
Virgil Dinica  •  21 Mai 2021, 13:48

L-si dat afara pe Teo Cercel ca te "chinuia" cu pregatirea fizica. Acum trebuie sa suporti consecintele, figuranto! Anul asta ai "sarit" din accidentare in accidentare....

dora
dora  •  21 Mai 2021, 13:04

Era de așteptat să se retragă !

Vezi toate comentariile (9)
Comentează