SPORTURI  »  ALTELE  »  CANOTAJ

Rezultate excelente în prima zi a CE de canotaj de la Munchen » Ce sportivi s-au calificat în finale

Mihai Chiruță, Ciprian Tudosă, Ioan Prundeanu și Florin-Marian Enache, componenții bărcii de 4 vâsle masculin
Foto: Federatia română de canotaj
Mihai Chiruță, Ciprian Tudosă, Ioan Prundeanu și Florin-Marian Enache, componenții bărcii de 4 vâsle masculin Foto: Federatia română de canotaj

Articol de - Publicat vineri, 12 august 2022 13:11 / Actualizat vineri, 12 august 2022 14:59

Start perfect pentru canotorii români la Campionatul European de la Munchen. Mai jos, rezultatele din prima zi a competiției.

 Campioanele olimpice Ancuța Bodnar și Simona Radiș au câștigat semifinala a doua de la dublu vâsle în 7:13.40, cu un avans de 10.32 secunde față de ocupanta locului 2, Italia. În cealaltă semifinală s-au impus olandezele Roos de Jong și Laila Youssifou, cele care au terminat pe primul loc în această probă în Cupa Mondială. Primele 3 bărci din fiecare cursă s-au calificat în finală.

Marius Cozmiuc și Sergiu Bejan au încheiat pe locul 1 prima semifinală de la dublu rame, în 6:58.85, ei preluând conducerea de la jumătatea întrecerii și mărind diferența față de adversari până la final. Au avut 6.49 secunde față de Serbia și 8.26 s de Lituania.

„Tricolorii” tulbură apele! Patru bărci ale României au avansat în finale și alte cinci în semifinale la CE de la Munchen
CANOTAJ
„Tricolorii” tulbură apele! Patru bărci ale României au avansat în finale și alte cinci în semifinale la CE de la Munchen

În proba masculină de 4 vâsle, Mihai Chiruță, Ciprian Tudosă, Ioan Prundeanu și Marian Enache au venit pe locul 2 în urma Poloniei, la 41 de sutimi de secundă, și s-au calificat în finala A.

Start perfect pentru canotorii români la CE de la Munchen

La 4 rame masculin, Mihăiță Țigănescu, Mugurel Semciuc, Ștefan Berariu și Florin Lehaci au trecut primii linia de sosire în a doua serie de recalificări, în 6:27.68. Ei au devansat cu 2.46 secunde barca Elveției și cu 7.64 s pe cea a Germaniei și vor evolua în finala de duminică.

În proba de 4 vâsle feminin, barca României – Emanuela Ciotău, Cristina Drugă, Iulia Bălăucă, Patricia Cireș - a încheiat pe locul 6, ultimul, întrecerea de recalificări, ratând avansarea în finala A. Tricolorele vor concura în finala B.

Programul zilei de sâmbătă: 

  • semifinalele masculine la dublu vâsle, cu Andrei Cornea și Cristian Cojocaru țintind un loc în ultimul act
  • finalele la dublu rame feminin - Ioana Vrînceanu și Denisa Tîlvescu,
  • dublu rame masculin – Marius Cozmiuc, Sergiu Bejan,
  • 4 rame feminin - Mădălina Bereș, Iuliana Buhuș, Magdalena Rusu, Amalia Bereș,
  • 4 rame masculin - Mihăiță Țigănescu, Mugurel Semciuc, Ștefan Berariu, Florin Lehaci,
  • dublu vâsle feminin - Ancuța Bodnar, Simona Radiș
  • 8 plus 1 masculin – Florin Arteni, Alexandru Macovei, Alexandru Chioseaua, Nicu Chelaru, Cristi Pîrghie, Constantin Radu, Vlad Aicoboaie, Constantin Adam și Victoria Petreanu (cârmaci).

Citește și: 

David Popovici, după calificarea în semifinale la CE de la Roma: „La cum a înotat italianul, nu puteam să-l las chiar așa, se vedea urât”
CE DE ÎNOT
David Popovici, după calificarea în semifinale la CE de la Roma: „La cum a înotat italianul, nu puteam să-l las chiar așa, se vedea urât”
„E anul tatonării adversarilor” » Elisabeta Lipă anunță ce urmează pentru România la Europenele de canotaj de la Munchen
CANOTAJ
„E anul tatonării adversarilor” » Elisabeta Lipă anunță ce urmează pentru România la Europenele de canotaj de la Munchen

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
neacaisa
neacaisa  •  12 August 2022, 14:25

a fost a doua zi de competitie, dar ieri ati dormit, se intampla

brentford
brentford  •  12 August 2022, 14:16

"Rezultate excelente în prima zi a CE de natație de la Munchen: Ancuța Bodnar și Simona Radiș au câștigat semifinala a doua de la dublu vâsle" Despre rezultatul lui Gigi Becali la tir cu spada nimic?

1945sv0509
1945sv0509  •  12 August 2022, 13:36

Stimata doamna luminita, CE de natatie se desfasoara la Roma, la Munchen au loc CE de canotaj.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează