SPORTURI  »  ALTELE  »  PATINAJ

Dramă fără sfârșit » Medicii i-au amputat și mâinile campionului olimpic la patinaj artistic Roman Kostomarov

Articol de - Publicat duminica, 19 februarie 2023 21:47 / Actualizat luni, 20 februarie 2023 09:36

Drama fostul patinator Roman Kostomarov (46 de ani): doctorii au fost nevoiți să-i amputeze și mâinile, după amputarea picioarelor. Totul a pornit de la o pneumonie severă, care a dat în sepsis (otrăvirea sângelui). 

  • Roman Kostomarov e maestru emerit al sportului în Rusia și a reușit cele mai importante rezultate în proba de dans alături Tatiana Navka, soţia lui Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus Vladimir Putin.
  • În 2006, cei doi au câștigat titlul la Jocurile Olimpice de la Torino, fiind de asemenea de două ori campioni mondiali, de 3 ori campioni europeni și de 3x câștigători ai finalei seriei Grand Prix.

Presa din Rusia, citată de Libertatea, anunță că medicii au decis să-i amputeze și mâinile, din cauza problemelor de sănătate cu care patinatorul se confruntă, în ciuda eforturilor disperate ale cadrelor medicale de a nu se apela la această măsură. 

Doctorii sunt preocupați acum de tulburările funcționale ale plămânilor și rinichilor. Medicii au decis introducerea unui dren pentru a elibera plămânii de lichidul acumulat și se tem că rinichii marelui sportiv nu mai funcționează la capacitate maximă.

Kostomarov se afla într-o comă indusă și era conectat la un ventilator, din cauza pneumoniei și a riscului de sepsis, adică otrăvire a sângelui. Pe 24 ianuarie, a fost deconectat de la aparate, dar tulburările circulatorii s-au dezvoltat rapid, așa că medicii au decis amputarea membrelor.

+5 FOTO

Citește și: 

Un jucător prezent la turneul ATP de la Rio i-a înfuriat pe brazilieni » Ce a putut să posteze pe rețelele de socializare

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (10)
Pake
Pake  •  21 Februarie 2023, 22:58
Postat de VanBasten pe 21 Februarie 2023, 07:22

Vai de capul vostru!

vai de bastonul tau, nici nume n-ai, pana si pe ala l-ai copiat! Ti-e rusine de ceea ce esti? ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

VanBasten
VanBasten  •  21 Februarie 2023, 07:22
Postat de Pake pe 20 Februarie 2023, 23:22

desi esti rapidist, si tocmai am ramas dezgustat de comportamentul galeriei fata de Cristina Neagu, nu am putut sa nu iti dau like! ma bucur ca in Romania mai exista si oameni care vad printre randuri si care isi folosesc creierul... Pe Hotnews numai de LGBTQ-isti dai, sustinatori ai trendului scris in presa, minciuna rostogolita pana se face bulgare, bolovan si incepe toata lumea sa creada in ea!

Vai de capul vostru!

Pake
Pake  •  20 Februarie 2023, 23:22
Postat de magura pe 20 Februarie 2023, 02:13

In Ucraina nu se petrece nicio drama ci doar EXERCITII MILITARE MULTINATIONALE! Acolo, la acele centrale nucleare, sunt aduse si distruse arme din Occident si din SUA. Acele "bombardamente" sunt foarte bine coordonate, "cladirile distruse" sunt cele care trebuie sa fie distruse (nimic intamplator), iar "mortii" sunt cei care refuza sa paraseasca locuintele sau puscariasii cu ani grei de prin diverse inchisori si adusi sa moara cu buna stiinta, ca oricum trebuiau sa moara!!!! Actorasul ala de doi bani, nu cere hrana pentru populatie, ci arme, adica acele arme care chipurile, sunt aduse sa ajute Ucraina, dar in fapt ele sunt distruse! Armamaentul vechi trebuie distrus si inlocuit. Doar trebuie sa "traiasca" si fabricile constructoare de armament, nu? Hai bai frate... chiar toata populatia lumii e atat de 'oarba' ca sa nu vada exact ce se intampla? Chiar asa *** suntem?

desi esti rapidist, si tocmai am ramas dezgustat de comportamentul galeriei fata de Cristina Neagu, nu am putut sa nu iti dau like! ma bucur ca in Romania mai exista si oameni care vad printre randuri si care isi folosesc creierul... Pe Hotnews numai de LGBTQ-isti dai, sustinatori ai trendului scris in presa, minciuna rostogolita pana se face bulgare, bolovan si incepe toata lumea sa creada in ea!

Vezi toate comentariile (10)
Comentează