SPORTURI  »  ALTELE  »  PARAGUAY

Ronaldinho, investigat pentru asociere la crima organizată!

Ronaldinho, sursa: Getty
Ronaldinho, sursa: Getty

Articol de - Publicat marti, 17 martie 2020 10:44

Noi vești-șoc din Paraguay: judecătorul din Asunción nu-l lasă în arest domiciliar pe Ronaldinho (39 de ani), cercetat din cauza legăturilor cu o bandă care a spălat 400 de milioane de dolari în ultimele 5 luni.

S-a aflat de ce judecătorul paraguayan a refuzat toate solicitările avocaților pentru a-i elibera pe Ronaldinho și pe fratele său, închiși la Asunción de pe 6 martie. Procuratura nu îl acuză pe fostul star brazilian al Barcelonei doar că s-a folosit de un pașaport fals, dar îl bănuiește de conexiuni la o organizație implicată în crima organizată, inclusiv în traficul de droguri. Presa locală vorbește și despre o sistematică spălare de bani, circa 400 de milioane de dolari numai în ultimele cinci luni!

Zece arestați

Dinho și-a oferit imaginea fără să știe în ce se bagă (spun avocații) și riscă să rămână după gratii până la 6 luni. I s-a respins și ultima ofertă de 1,6 milioane $ cauțiune pentru a-i schimba arestul preventiv în domiciliar. Organizația criminală ar avea ramificații în administrația locală și Guvern! Astăzi, procurorii vor trece și la verificarea convorbirilor telefonice ale lui Dinho și fratelui Roberto Assis (49 de ani), iar mâine e citată la audieri Dalia López, impresara considerată a fi creierul organizației. În total sunt anchetate 16 persoane în imensul scandal, dintre care zece se află în detenție preventivă.

Citește și alte știri despre Ronaldinho:

Încă o decizie dură pentru Ronaldinho în Paraguay! Nici 1,6 milioane $ nu-l ajută pe brazilian

VIDEO + FOTO Ronaldinho a făcut show în campionatul închisorii din Paraguay! A câștigat un porc de 15 kilograme

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
394966434424757
Mihai Dinu  •  17 Martie 2020, 20:22

Imi aduce aminte de o fotografie din vara trecuta cu nationala de tineret dupa primul meci castigat, alaturi de cateva persoane dubioase, interlopi (?!) chiar pe GSP!

2290353194581653
Andrei Piatra  •  17 Martie 2020, 13:06

Mda, era destul de evident ca acuzatiile reale sunt mult mai grave decat un pasaport de care oricum nu avea nevoie sa intre in tara. Pacat. Ca multi alti fotbalisti din Brazilia probabil a crescut si el prin cartiere rau famate, tip favela, si cum ce vezi de mic faci mai tarziu...astea sunt rezultatele. Norocul sau a fost talentul iesit din comun (e ultimul atacant de mare clasa din fotbalul mondial), dar odata retras din fenomen s-a revazut acolo de unde a plecat si iata-l in situatia de fata. Dar, cateodata tot raul e spre bine, in Brazilia viata este ieftina, mai ales daca te inhaitezi cu cine nu trebuie, deci sper sa invete sa fie recunoscator ca e intreg si poate juca in continuare fotbal, chiar daca in echipa inchisorii.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează