SPORTURI  »  ALTELE  »  EUROPENE DE JUNIORI TENIS DE MASĂ

S-au încheiat Europenele de juniori la tenis de masă » România a strâs 11 medalii! O jucătoare a câștigat 3 medalii

FOTO: Facebook @Federația Română de Tenis de Masă
FOTO: Facebook @Federația Română de Tenis de Masă

Articol de - Publicat miercuri, 25 iulie 2018 16:33

Europenele de juniori la tenis de masă de la Cluj Napoca s-au încheiat. România a obținut 11 distincții dintre care două de aur, două de argint și șapte de bronz.

Elena Zaharia a fost vedeta Campionatelor Europene de juniori care s-au încheiat marți seara, la Cluj Napoca. Tânăra de doar 13 ani și 8 luni a cucerit pentru România două medalii de aur și un argint.

Elena Zaharia a câștigat aurul continental la simplu după ce a trecut în finală cu 4-2 de rusoaica Elizabet Abraamian. Chiar dacă a întâlnit și sportive cu doi ani mai mare ca vârstă, micuța constănțeancă nu s-a speriat la masa de joc. Chiar și în finală a revenit de la 0-2 la seturi și a câștigat patru seturi consecutive! "Nu pot descrie în cuvinte cum mă simt. Sunt foarte fericită că am reușit să câștig acasă această medalie de aur", a declarat Elena. 

Puștoiaca o bătuse pe Abraamian și în întrecerea pe echipe, acolo unde România, de asemenea, a revenit de la 0-2 la general. "Nu o mai bătusem niciodată. La simplu am zis că e foarte greu după ce eram condusă cu 2-0. Dar nu am cetat, am crezut în mine și am revenit", a spus fericită Elena Zaharia. 

România a dovedit încă o dată că este o forță în tenisul de masă european, chiar dacă este printre singurele țări care nu recurge la naturalizări de jucătoare asiatice.  Tania Plăian, la junioare, dar și dublul de juniori Andrei Tomică/Darius Movileanu au luptat și ei pentru aur, dar au fost învinși. 

Performerii români la Europenele de la Cluj

Aur

Echipe junioare II: Elena Zaharia, Luciana Mitrofan, Irina Rus, Ioana Sângeorzan
Individual junioare II: Elena Zaharia

Argint 

Dublu juniori: Andrei Tomică/Darius Movileanu 
Individual junioare I: Tania Plăian

Bronz

Individual juniori: Rareș Șipoș
Dublu juniori: Rareș Șipoș/Dragoș Oprea, Cristian Pletea/Irvin Bertrand (Fra)
Dublu junioare: Tania Plăian/Ekaterina Zironova (Rus)
Dublu mixt juniori II: Elena Zaharia/Andrei Tomică
Echipa juniori I, Echipa junioare I

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
mplttev
mplttev  •  25 Iulie 2018, 22:54

Elena Zaharia va ajunge mare pingpongistă ! Are o viteză de reacție extraordinară.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează