SPORTURI  »  ALTELE  »  INAUGURARE

FOTO Sala de 30 de milioane de euro, inaugurată cu un eveniment în stil american » Imagini spectaculoase

Sala Polivalentă din Oradea, All Star Game / FOTO: Facebook @frb.romania.basketball +14   FOTO
Sala Polivalentă din Oradea, All Star Game / FOTO: Facebook @frb.romania.basketball

Articol de GSP - Publicat joi, 21 aprilie 2022 20:31 / Actualizat joi, 21 aprilie 2022 21:26

Noua sală polivalentă din Oradea a fost inaugurată miercuri, cu „All Star Game-ul” Ligii Naționale de Baschet masculin, câștigat de „Selecționata Nordului”, scor 125-122, în fața „Selecționatei Sudului”.

Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii sportului din Oradea. Noua sală polivalentă a fost inaugurată și este pregătită să găzduiască evenimente sportive, cu o capacitate de 5.300 de locuri, sau diverse spectacole și concerte, la o capacitate de 7.000 de locuri.

Construcția arenei a costat 30 de milioane de euro, iar inaugurarea de miercuri a fost făcută în prezența premierului Nicolae Ciucă și a miniștrilor Cseke Atilla, Marcel Boloș și Lucian Bode.

„All Star Game” în sala polivalentă din Oradea

După discursurile oficialilor s-a trecut la treabă pe parchet. În fața unei audiențe de 5.000 de persoane, cei mai buni baschetbaliști din Liga Națională de Baschet s-au dat în spectacol. 

+10 FOTO

Concursurile „împrumutate” din NBA au prefațat meciul dintre cele două selecționate. Lucas Tohătan (CSU Sibiu) a câştigat concursul de îndemânare, Garlon Green (CSM Oradea) pe cel de slam-dunk, iar Stephen Holt (tot de la Oradea) a fost cel mai bun aruncător din spatele liniei de 3 puncte.

„Selecționata Nordului” s-a impus în evenimentul central, scor 125-122, în fața „Selecționatei Sudului”.

Dotările sălii Polivalente, potrivit constructorului

  •  sală de antrenament – cu o suprafață de joc realizată din parchet masiv de fag ce poate fi demontată în cazul organizării unor evenimente
  • cub multimedia pixelpich 6mm
  • 2 tabele multimedia pixelpich 10mm
  • sistem de sonorizare de ultimă generație
  • iluminat clasificat FIBA Level 1
  • vestiare pentru sportivi, antrenori și arbitri
  • birouri pentru administrație
  • săli de conferință
  • zonă de relaxare pentru sportivi (bazin de recuperare apă caldă, bazine de recuperare cu gheață, saună umedă, saună uscată).

Vreau să-i mulțumesc domnului prim-ministru și domnilor miniștri pentru prezența azi în Oradea. Referitor la sala polivalentă, cred că istoria acestei săli trebuie să marcheze trei momente importante: 1 - anul 2014, când Guvernul Ponta a introdus această sală la Compania Națională de Investiții, pentru finanțare, (2) anul 2016 când Guvernul Cioloș a aprobat indicatorii tehnico-economici ai sălii polivalente, și (3) anul 2022 când Guvernul Ciucă a finalizat această sală de sport și a dat-o în folosința orădenilor și bihorenilor
- Florin Birta, primarul orașului Oradea

Scandal cu noile denumiri ale sălilor! » Kati Szabo, de partea Danielei Silivaș: „M-am trezit în mijlocul unui circ”
SCANDAL
Scandal cu noile denumiri ale sălilor! » Kati Szabo, de partea Danielei Silivaș: „M-am trezit în mijlocul unui circ”
Sala Polivalentă din București va purta numele unui sportiv legendar » Anunțul ministrului Novak: „Am pornit un proiect național”
MODIFICĂRI
Sala Polivalentă din București va purta numele unui sportiv legendar » Anunțul ministrului Novak: „Am pornit un proiect național”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
noinad
noinad  •  22 Aprilie 2022, 08:41

Trebuie sa fie misto un un cub multimedia pixelpich 6mm. Sau cubul si tabletele sunt inca la stadiul de macheta?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează