SPORTURI  »  ALTELE  »  MODIFICĂRI

Sala Polivalentă din București va purta numele unui sportiv legendar » Anunțul ministrului Novak: „Am pornit un proiect național”

Eduard Novak (45 de ani), Ministrul Sportului, a anunțat că Sala Polivalentă din București va purta numele fostului mare handbalist Cristian Gațu (76 de ani).
Eduard Novak (45 de ani), Ministrul Sportului, a anunțat că Sala Polivalentă din București va purta numele fostului mare handbalist Cristian Gațu (76 de ani).

Articol de GSP - Publicat joi, 14 aprilie 2022 16:16 / Actualizat joi, 14 aprilie 2022 17:00

Eduard Novak (45 de ani), ministrul Sportului, a anunțat că Sala Polivalentă din București va purta numele fostului mare handbalist Cristian Gațu (76 de ani). 

În așteptarea unei arene moderne, Bucureștiul se va mulțumi cu redenumirea Sălii Polivalente. Construcția de 5.300 de locuri, inaugurată în anul 1974, va purta numele lui Cristian Gațu, dublul campion mondial la handbal masculin. Totul face parte dintr-un proiect mai amplu, la nivel național.

Roxana Ciuhulescu nu și-a mai putut relua jobul de la Ministerul Tineretului și Sportului: a primit 3 decizii într-o săptămână!
DEMITERE
Roxana Ciuhulescu nu și-a mai putut relua jobul de la Ministerul Tineretului și Sportului: a primit 3 decizii într-o săptămână!

Eduard Novak: „Am pornit un proiect național de redenumire a sălilor de sport”

„Îmi doresc să redăm viața si istoria sălilor de sport. Marii campioni sunt cei care ne motivează să-i urmăm, iar numele lor trebuie să fie cunoscute, recunoscute și onorate. 

Mai mult decât a regăsi numele acestora în sălile de sport, trebuie să găsim acolo imagini ale lor, în momentele de glorie, din competițiile unde au strălucit. Orice copil sau tânăr care trece pragul unei săli trebuie să regăsească acolo un exemplu cu care să se identifice, care să-i insufle dorința de a reuși, să-l motiveze.

Am pornit un proiect național de redenumire a sălilor de sport și a bazelor sportive. Aproximativ 30 de structuri vor fi incluse în acest program. Pentru o parte dintre acestea s-a obținut deja acordul marilor sportivi care urmează să le dea numele”, a precizat Eduard Novak, printr-o postare pe contul personal de Facebook. 

Denumirile modificate în urma anunțului lui Eduard Novak:

  • Sala de atletism care aparține de Direcția Județeană de Sport Bacău se va numi „Doina Melinte”
  • Sala Sporturilor care aparține de Direcția Județeană de Sport Constanța se va numi „Simona Amânar”
  • Sala Sporturilor Bistrița se va numi „Gabriela Szabo”
  • Complexul Sportiv Național Snagov se va numi „Elisabeta Lipă”
  • Sala de gimnastică din cadrul Sport Club Municipal Deva se va numi ”Ecaterina Szabo”
  • Sala Sporturilor care aparține de Direcția Județeană de Sport Mureș se va numi „Simon László”
  • Sala Polivalentă din București se va numi „Cristian Gațu”.

Cine e Cristian Gațu, cel mai tehnic jucător din istoria handbalului românesc

  • Născut pe 20 august 1945 la Bucureşti
  • Dublu campion mondial în 1970 şi 1974
  • Medaliat cu argint la JO Montreal 1976 şi cu bronz la JO 1972
  • A cîştigat Cupa Campionilor Europeni cu Steaua în 1977
  • Considerat cel mai tehnic jucător din istoria handbalului românesc
  • Fost vicepreşedinte al COSR în mandatul lui Ion Ţiriac
  • Fost comandant al Clubului al Armatei Steaua
  • Preşedintele Federaţiei Române de Handbal între 1996 şi 2014

VIDEO Dumitru Dragomir îi ia la întrebări pe Florin Cîțu și Eduard Novak: „Fraților, faceți în fiecare oraș câte un teren sau două de iarbă!”

Citește și alte știri din sportul românesc: 

Mihai Silvășan, despre ce i-a lipsit lui U-BT în meciul 2 cu Riesen: „Dacă vrem în Final Four, așa trebuie să jucăm”

Cum văd Tecău și Begu duelul cu Polonia din Billie Jean King Cup: „Încercăm să facem tot ce putem”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (16)
22cea
22cea  •  14 Aprilie 2022, 20:33

Liceele din America au sali de sport mai mari decat magaziile alea .

cordell.hull
cordell.hull  •  14 Aprilie 2022, 18:49

Novak dacă era deștept construia Sali de sport nu se preocupa de aceste lucruri mărunte... mai lipsește sa taie și panglica la schimbarea numelui sălii polivalente... dar na, când nu ai aspirații înalte... hai ca rămâne și asta in istorie cu ceva... oana cine altul și hotărăște altceva

cordell.hull
cordell.hull  •  14 Aprilie 2022, 18:45
Postat de emil1986 pe 14 Aprilie 2022, 18:31

Te-ai gândit greșit cum faci de obicei. Fiecare oraș își cinstește valorile care s-au născut în acel oraș. Iar Gatu s-a născut în București. E normal ca Sala Plovalenta să-i poarte numele. Mai ales că în acea sală a evoluat de zeci, poate chiar sute de ori. Dacă erai mai deștept ca Novac erai tu în locul lui, dar nu ești. Așa că alegerile pe care le-a făcut împreună cu șefii din administrațiile locale sunt cât se poate de ok.

Da... atitudinea ta e tipica ... fără educația necesară... atunci de ce a trebuit ca institutul de la Măgurele sa poarte nume Horia Hulubei și nu i s a construit unul la iasi?...de ce lui ion oblemenco nu i s a construit un stadion in Corabia care nici măcar nu e in județul Dolj ci in Olt, de ce lui Dan Paltinisanu nu i sa construit un stadion la bucuresti ci numele lui a fost atribuit unui stadion din Timișoara, Timișoara care in general nu suferă cel puțin bucureștenii, de ce in Bucuresti exista soseaua stefan cel mare care evident nu s a născut in bucuresti... in fine...aceeași atitudine jalnica o ai și cu părinții tai?... copii sigur nu ai, ma îndoiesc sa găsești femeia care sa vrea

Vezi toate comentariile (16)
Comentează