SPORTURI  »  GIMNASTICA  »  SCANDAL

UPDATE Scandal cu noile denumiri ale sălilor! » Kati Szabo, de partea Danielei Silivaș: „M-am trezit în mijlocul unui circ”

Fosta gimnastă Daniela Silivaș (49 de ani) contestă modul în care Ministrul Eduard Novak (45 de ani) a ales denumuirea sălii polivalente din Deva, „Ecaterina Szabo”.
Fosta gimnastă Daniela Silivaș (49 de ani) contestă modul în care Ministrul Eduard Novak (45 de ani) a ales denumuirea sălii polivalente din Deva, „Ecaterina Szabo”.

Articol de GSP - Publicat vineri, 15 aprilie 2022 13:08 / Actualizat vineri, 15 aprilie 2022 13:08

Noul proiect lansat de Ministerul Sporturilor e contestat din primele zile. Fosta gimnastă Daniela Silivaș (49 de ani) critică dur modul în care Eduard Novak (45 de ani) a ales să-i atribuie Sălii Polivalente din Deva denumirea „Ecaterina Szabo”.

UPDATE / Ecaterina Szabo, de partea Danielei Silivaș

Kati Szabo, consilier în cabinetul lui Eduard Novak, a transmis că militează ca sala din Deva să poarte numele Danielei Silivaș și că nu a fost de acord încă de la bun început cu denumirea anunțată de ministru. 

M-am trezit în mijlocul unui circ care efectiv nu îmi aparține. Atenție! Am sugerat că nu e o alegere potrivită în legătură cu numele sălii din Deva, eu având una deja. Am contactat-o pe Daniela Silivaș, pentru a-i explica poziția mea în această situație complet nedorită în care mă aflu, însă nu mi-a răspuns. Așadar aș vrea să o asigur că are toată susținrea mea ca sala din Deva să-i poarte numele
- Kati Szabo, pe contul personal de facebook

Record all-time în România, cu 5 zile înaintea decisivului dintre U-BT Cluj și Riesen Ludwigsburg pentru Final Four-ul Ligii Campionilor!
LIGA CAMPIONILOR
Record all-time în România, cu 5 zile înaintea decisivului dintre U-BT Cluj și Riesen Ludwigsburg pentru Final Four-ul Ligii Campionilor!

Eduard Novak a anunțat astăzi un proiect prin care denumirile sălilor și complexelor sportive din țară ar urma să fie schimbate. Alegerile Ministrului Sportului sunt deja contestate.

Daniela Silivaș, triplă campioană olimpică și multiplă campioană mondială și europeană, consideră că sala din Deva, orașul ei natal, ar fi trebuit să îi poarte numele. Novak a ales-o, în schimb, pe Ecaterina Szabo (54 de ani), altă gimnastă de renume, dar care nu are originile în Deva, ci în Zagon, din județul Covasna.

Proiectul lui Novak, contestat de Daniela Silivaș

„Domnule Eduard Novak, aș dori să îmi explicați cum ați ajuns la decizia de a numi sala de sport din Deva. Singura campioană mondială și olimpică născută și crescută în Deva sunt eu. 

Foarte rușinos din partea tuturor celor care au ajutat la această decizie și celor care au acceptat”, a scris Daniela Silivaș-Harper, pe facebook.

Daniela Silivaș și Ecaterina Szabo, gimnaste uriașe ale României

Daniela Silivaș a cucerit 6 medalii olimpice, 3 dintre ele de aur, toate la Seul, în 1988, la sol, paralele și bârnă. Are în palmares 7 medalii mondiale de aur și 5 titluri eurpene.

Scandal cu noile denumiri ale sălilor! » Kati Szabo, de partea Danielei Silivaș: „M-am trezit în mijlocul unui circ”
Daniela Silivaș, în 1988 / FOTO: Imago-Images

29 de medaliiare Daniela Silivaș, în total, la competițiile majore

Ecaterina Szabo a scris istorie cu o ediție înaintea Danielei Silivaș, la Los Angeles, în 1984, obținând 4 medaliu olimpice de aur și una de argint. Mai are în palmares două titluri mondiale și două europene.

Scandal cu noile denumiri ale sălilor! » Kati Szabo, de partea Danielei Silivaș: „M-am trezit în mijlocul unui circ”
Ecaterina Szabo, în 1984 / FOTO: Imago-Images

20 de medaliiare Ecaterina Szabo, în total, la competițiile majore

Citește și alte știri din sportul românesc: 

Halep - Mouratoglou, parteneriat cu jumătate de normă la Roland Garros » Ce colaborare a mai acceptat francezul

EXCLUSIV Cum a surprins Năstase o femeie celebră: „Băi Ilie, cine e imbecilul ăsta șofer?!”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (15)
the_globetrotter
the_globetrotter  •  22 Aprilie 2022, 01:14

De ce nu se folosesc nume de politicieni sau popi?

gilos
gilos  •  15 Aprilie 2022, 12:00

Idea de a numi salile cu numele campioanelor mi se mare proasta si paguboasa din capul locului. A creat o problema fara sens, discutii si controverse inutile. Daca ar fi vrut cu adevarat sa faca ceva, ar fi trebuit sa caute sponsori pentru acele sali, sa le ofere marketing si imagine in schimbul unor sume de bani care sa ajute la intretinerea salilor respective. Asa e in tarlile civilizate, care stiu sa faca sport in mod eficient, salile si stadioanele au numele sponsorilor : Allianz Arena, Crypto.com, Groupama, Etihad, Betano....etc

397732904465528
Octavian Go  •  15 Aprilie 2022, 10:22

Poate ca ministrul nu a stiut ca Daniela Silivas este din Deva. Daca e asa, atunci ar trebui sa-si indrepte decizia. Oricum nu cred ca era treaba lui ci a autoritatilor locale. Si nu cred ca nu mai exista nici un loc care sa fie numit Ecaterina Szabo. Daca ministrul era de alta etnie nu putea fi banuit de partinire in acest caz.

Vezi toate comentariile (15)
Comentează