ALTELE  ·  SALA POLIVALENTĂ

FOTO Sala Polivalentă din Cluj, transformată în centru de suport pentru bolnavii de COVID-19

Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, transformată în centru pentru bolnavii de coronavirus +30 FOTO
Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, transformată în centru pentru bolnavii de coronavirus

Articol de - Publicat miercuri, 29 aprilie 2020 15:02

Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, cea mai mare din România, este transformată în aceste zile în centru de suport pentru bolnavii de COVID-19 cu simptome ușoare

BT Arena a fost, de-a lungul anilor, de când a fost inaugurată, în 2014, casă pentru echipa de Cupa Fed a României. Jucătoarele au trăit cele mai frumoase momente ale carierei la Cluj-Napoca, iar ultima întâlnire, care s-a desfășurat în luna februarie, cea cu Rusia, deși a fost pierdută a lăsat multe urme în inimile româncelor Ana Bogdan și Jaqueline Cristian. „Tricolorele" aveau programată la mijlocul acestei luni confruntarea cu Italia, însă pandemia de coronavirus a pus stop sportului în întreaga lume. 

+31 FOTO

Sala Polivalentă din Cluj, transformată în centru de suport pentru bolnavii de COVID-19

În aceste zile, Sala Polivalentă din Cluj-Napoca se transformă în teren de luptă cu virusul SARS- CoV-2. În interiorul arenei care pentru sport poate avea o capacitate maximă de 10.000 de locuri va fi amenajat un centru de suport pentru bolnavii de COVID-19. Acesta va fi al doilea la nivel național, după cel amenajat în București, în cartierul Bucureștii Noi. Proiectul a fost inițiat de Auchan Retail România, căruia i s-au alăturat mai multe ONG-uri, "Zi de bine" și "Prețuiește viața", dar și de autoritățile locale și naționale. 

Folosită în caz de urgență 

Munca de amenajare este făcută cu ajutorul voluntarilor, care provin de la diverse asociații, cum ar Rescue 4×4 Cluj, Just, Beard Brothers sau Crucea Roșie, dar și de oameni neafiliați, care au dorit să ajute.  „Este un scenariu de urgență maximă la care sperăm să nu ajungem niciodată", a spus Emil Boc, primarul Clujului. Conform planului, sunt prevăzute 304 paturi pentru acomodare și tratament instalate la parter și la etajul unu și 48 pentru pacienții vindecați la parter, în sala auxiliară, separați de cei bolnavi. Ieri, voluntarii erau în plină muncă, fiind ziua în care se instalau paturile. 

România nu este prima țară care apelează la o arenă sportivă în lupta cu COVID-19, Bulgaria a simulat și ea în Armeeț Arena un spital de campanie în caz de nevoie. 

1.978 de cazuriau fost raportate de România până miercuri la ora 13:00, dintre care 3.569 au fost declarate vindecate și externate și 675 decedate

Ce competiții mari au fost găzduite de Sala Polivalentă din Cluj-Napoca

  • 5 întâlniri de Cupa Fed între 2016 și 2020
  • EuroBasket 2017, grupa C
  • Campionatele Europene de gimnastică în 2017
  • meciuri internaționale ale naționalelor de handbal feminin, baschet masculin și feminin
  • meciurile din cupele europene ale U BT Universitatea Cluj-Napoca
Sala Polivalentă din Cluj-Napoca la întâlnirea de Fed Cup dintre România și Canada, disputată în 2018

Citește mai multe știri de actualitate:Ea este românca mai bogată chiar şi decât Ţiriac! Fostă Miss România, tânăra are o avere de 3 miliarde de euro
Libertatea
Comentarii (1)
catalynn  •  29 Aprilie 2020, 17:41

Asta trebuia făcută la începutul pandemiei și aduși aici toți bolnavii CoViD fără a infecta celelalte spitale care și-ar fi putut desfășura activitatea normal tratând restul afecțiunilor (sau crede careva ca de când a apărut CoViDul lumea s-a vindecat peste noapte de restul bolilor!?), nu acum când nu mai folosește la nimic, dar deh, o alta treaba “românească”.

Vezi toate comentariile (1 )
Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
17:00 Fotbal, Liga 2
Turris Tg. Măgurele - FC Argeș
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
20:00 Fotbal, Liga 1
Gaz Metan - Universitatea Craiova
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
23:00 Fotbal, La Liga
Atletico Madrid - Mallorca
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
Program TV complet

Liga 1