SPORTURI  »  ALTELE  »  SCRIMĂ

Se trage linie » Tiberiu Dolniceanu a ocupat sâmbătă locul 17 la etapa de Cupă Mondială de la Seul, dar avea deja asigurat biletul pentru Rio

Articol de - Publicat luni, 28 martie 2016 00:00

Data limită stabilită pentru încheierea calificărilor la JO de la Rio este 4 aprilie, dar toate armele şi-au stabilit în mare parte calificaţii.

Sabia a fost ultima dintre cele trei. La etapa de Cupă Mondială de la Seul, din week-end-ul trecut, a fost mare luptă. Ea nu a implicat însă sabreri români. Tiberiu Dolniceanu era printre cei opt privilegiaţi care erau siguri de locul lor la JO, asta graţie punctelor adunate timp de un an în etapele de Cupă Mondială. Astfel că Tibi a ocupat locul 17 în Coreea de Sud. Ceilalţi români erau departe în clasament şi nici nu mai au altă şansă de calificare. La turneul european de calificare de pe 16 aprilie, unde se dau ultimele patru bilete, pot participa doar reprezentanţi din ţări care nu au trimis deja sportivi pe tabloul olimpic.

Pe lângă Tiberiu Dolniceanu, scrima le mai are pe lista olimpică pe fetele din echipa de spadă. Formula e de trei plus o rezervă, ele putând lupta pentru medalii atât la individual, cât şi pe echipe. La JO din Brazilia nu există întrecere pe echipe la sabie masculin şi floretă feminin conform rotaţiei armelor.

20 de sabreris-au calificat deja pentru Rio, următoarele 12 locuri urmând să se completeze după calificările zonale din luna aprilie

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează