SPORTURI  »  ALTELE  »  DECES

Cum a murit Shane Warne, starul de doar 52 de ani din cricket: dieta extremă cu lichide care l-a dus la infarct

Shane Warne, mare jucător de cricket, a murit pe 4 martie
Shane Warne, mare jucător de cricket, a murit pe 4 martie

Articol de GSP - Publicat luni, 07 martie 2022 11:23 / Actualizat luni, 07 martie 2022 16:03

Shane Warne, mare jucător de cricket, a murit pe 4 martie, în Thailanda, după ce a făcut un infarct, la 52 de ani.

Australianul era considerat unul dintre cei mai mari jucători de cricket din istorie, dar a murit subit, după ce a suferit un atac de cord.  „A fost găsit inconștient în vila sa. În ciuda eforturilor depuse de medici, nu a putut fi resuscitat”, a anunțat agentul său, printr-un comunicat. 

Dietă extremă ținută de Shane Warne

Potrivit Daily Mail, Shane tocmai terminase o dietă extremă, în care a consumat exclusiv lichide în ultimele 14 zile, o dietă despre care experții spun că crește riscul de infarct.

După ce s-a retras, în 2007, fostul sportiv a avut probleme cu greutatea și a încercat mai multe diete și metode de slăbire, precum medicina tradițională chinezească sau diete de 30 de zile bazate pe ceai.

James Erskine, managerul sportivului, a explicat pentru presa din Australia ce stil de viață avea Shane, care era fumător și fusese recent tratat pentru COVID.

„Avea tot felul de diete ridicole, și tocmai terminase una. Mergea pe ideea de totul sau nimic. Ori mânca chifle cu unt cu lasagna în mijloc, ori bea ceai negru sau verde. A fumat mare parte din viața. Nu știu... Cred că a suferit un atac de cord foarte puternic”, a spus Erskine,

Profesorul Garry Jennings a explicat că o astfel de dietă, scăzută în calorii,  ar putea crea probleme de sănătate, în anumite condiții.

„De cele mai multe ori, aceste riscuri se adăugă unor probleme deja existente. Nu apar din senin. Dacă metabolismul tău e dat peste cap și ai un mic infarct, e probabil să se transforme în ceva serios”, spune Jennings.

„Sucurile pentru detoxificare sunt recomandate pentru 1-3 zile. Cei care le consumă ajung la perioade mari fără să mănânce, iar asta duce la deshidratare, dureri de cap, te slăbesc și te fac să leșini. Dacă sunt consumate pe o perioadă lungă pot dăuna metabolismului”, spune nutriționista Leilani Finau. 

Corpul nu este obișnuit să primească puține calorii, astfel că totul e încetinit pentru ca organismul să reziste
- Peta Carige

Citește și:

Mats Wilander propune măsuri drastice împotriva lui Zverev: „Suspendat trei sau șase luni și proces de reabilitare”

Rusul Kuliak ar putea avea probleme » Investigație deschisă după gestul şocant făcut recent

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
2356279214602046
Berbec-Calin Bogdan  •  07 Martie 2022, 13:51

"în care a consumat de lichide în ultimele 14 zile, despre care experții spun că crește riscul de infarct."... Voua chiar nu va pasa de ceea ce faceti, nu ?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează