SPORTURI  »  TENIS  »  ATP

Mats Wilander propune măsuri drastice împotriva lui Zverev: „Suspendat trei sau șase luni și proces de reabilitare”

Alexander Zverev / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Alexander Zverev / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat luni, 07 martie 2022 09:11 / Actualizat luni, 07 martie 2022 09:29

Fostul mare jucător Mats Wilander (57 de ani), câștigător a șapte turnee de Mare Șlem în carieră, cere o suspendare drastică pentru Alexander Zverev (24 de ani, 3 ATP), protagonistul unei ieșiri violente în urmă cu două săptămâni, în turneul de la Acapuclo.

Wilander spune că Zverev ar trebui să treacă printr-un proces de reabilitare după gesturile necontrolate de la Acapulco. Ca urmare a acelui incident, neamțul a fost sancționat cu 40.000 de dolari. Deocamdată, ATP nu a luat altă măsură disciplinară împotriva sa.

Mats Wilander: „Zverev n-ar trebui să revină pe teren până nu trece printr-un proces de reabilitare”

„Dacă un jucător își rupe racheta pe scaunul arbitrului și este literalmente la câțiva centimetri de a lovi piciorul arbitrului, nu ar trebui să i se permită să revină pe un teren de tenis până când nu a trecut printr-un fel de proces de reabilitare. 

Trebuie să fie pedepsit în consecință și să nu i se permită să iasă și să joace tenis la cel mai înalt nivel la o săptămâna sau două săptămâni după acel incident, asta este prea devreme. 

Pentru mine nu prea face nimic acea amendă în bani. Trebuie să-i dai o suspendare de 3 sau 6 luni. Nu îi permiteți să joace în cele mai importante turnee, la Grand Slam-uri, la turneele ATP 1000, la Cupa Davis. Nu mi se pare că e mesajul corect pentru ceilalți jucători să ieși și să joci după ce te comporți cum te comporți la Acapulco. Nu ar trebui să revină pe teren până nu trece printr-un proces de reabilitare”, a spus Wilander, conform Eurosport

Există fără îndoială un dublu standard. Eu, dacă aș fi făcut ce a făcut el la Acapulco, aș fi la închisoare acum. Literlamente, fără nicio glumă.

- Serena Williams, despre gestul lui Zverev

Alexander Zverev, derapaj violent la Acapulco

La finalul partidei de dublu Zverev / Marcelo Melo - Lloyd Glasspool / Harri Heliovaara, scor 2-6, 6-4, 6-10, Zverev și-a salutat rece adversarii, apoi s-a îndreptat către scaunul arbitrului. A lovit cu racheta puternic, de trei ori, fiind aproape să atingă și piciorul oficialului.

Gestul violent al lui Zverev a fost aspru sancționat de organizatorii competiției de la Acapulco. Al treilea jucător al lumii a fost exclus din proba de simplu.

Citește și alte știri din tenis: 

Simona Halep și-a luat antrenor francez pentru Indian Wells și Miami » Cine e Morgan Bourbon

Dayana Yastremska, în lacrimi, după finala pierdută la Lyon: „Am încercat să lupt pentru Ucraina”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
cirus11
cirus11  •  07 Martie 2022, 11:18

Are perfecta dreptate, trebuie suspendat, pana la urma tenisul este un sport fair-play, asa a fost intotdeauna.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează