SPORTURI  »  TENIS  »  WTA LYON

Dayana Yastremska, în lacrimi, după finala pierdută la Lyon: „Am încercat să lupt pentru Ucraina”

Dayana Yastremska // Foto: Imago
Dayana Yastremska // Foto: Imago

Articol de GSP - Publicat duminica, 06 martie 2022 20:32 / Actualizat duminica, 06 martie 2022 20:44

Dayana Yastremska (21 de ani, 140 WTA) a pierdut finala turneului de la Lyon în fața chinezoaicei Shuai Zhang (33 de ani, 64 WTA), scor 6-3, 3-6, 4-6. Jucătoarea din Ucraina a fost foarte emoționată la finalul partidei și a transmis că va dona premiul de la Lyon unei fundații din țara sa.

Calificată în finală după o victorie dramatică în fața Soranei Cîrstea (31 de ani, 30 WTA), Dayana Yastremska s-a bucurat de un sprijin impresionant din partea publicului de la Lyon, însă a pierdut finala, scor 6-3, 3-6, 4-6, în fața chinezoaicei Shuai Zhang. 

Jucătoarea din Ucraina le-a mulțumit fanilor pentru susținerea din timpul turneului și a transmis că va dona premiul de aproximativ 14.500 de euro unei fundații din Ucraina, țară aflată în război după invazia Rusiei.

O dublă campioană olimpică, colonel în armata rusă, susține acțiunile lui Vladimir Putin: „Hai să distribuim asta”
RĂZBOI ÎN UCRAINA
O dublă campioană olimpică, colonel în armata rusă, susține acțiunile lui Vladimir Putin: „Hai să distribuim asta”

Dayana Yastremska, emoționată până la lacrimi după finala pierdută la Lyon

Banii pe care îi primesc de aici îi voi dona unei fundații ucrainene. Celor de acasă care mă urmăresc, vreau să vă spun că sunteți foarte puternici, aveți un spirit extraordinar. 

Am încercat să lupt pentru Ucraina și mulțumesc tuturor ucrainenilor că au arătat că avem un spirit puternic. Slavă Ucrainei! Mă voi întoarce anul viitor, mulțumesc pentru sprijin” a declarat Yastremska, potrivit Rmc.

Dayana Yastremska a fugit de război prin România, înainte să ajungă la Lyon

Pe 25 februarie, la o zi după izbucnirea războiului, Dayana Yastremska a fugit din calea războiului din Ucraina și s-a refugiat în România. Sportiva a petrecut o noapte în țara noastră, înainte să plece la Lyon. 

Yastremska le-a mulțumit românilor pentru ajutor: „O primire foarte călduroasă. Toți cetățenii ucraineni care vor pacea sunt primiți cu dragoste aici. Mulțumesc, România!”.

Citește și alte știri din tenis:

A publicat mesajele primite de la Djokovic, imediat după startul invaziei din Ucraina: „Omule, ești pe front? Trimite-mi acum adresa”

Cel mai bun jucător al Ucrainei, victima propagandei rusești: „Am crezut că invazia e o invenție a Vestului. Sunt șocat acum!”

„Lampard” Popescu, primul plecat de la FCSB? » Până să vină oferta lui Becali, a bătut deja palma cu alt club din Superligă: „Suntem încântați, e un campion”

L-a disperat pe Hagi: „Ne despărțim, nu se mai poate! La câți bani îi dăm, trebuia să fie star”


Comentarii (4)
ionica007
ionica007  •  07 Martie 2022, 08:20

*** asta ar trebui sa-si vada lungul nasului... A avut ''sprijinil'' tribunei, care in tenis conteaza enorm... Pe finalul meciului cu Sorana a fost de-a dreptul ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

maoru
maoru  •  06 Martie 2022, 22:50

Fata asta parca trebuia sa fie suspendata pentru dopaj.

347655969058390
Ion Popescu  •  06 Martie 2022, 21:04

Foarte trist !

Vezi toate comentariile (4)
Comentează