SPORTURI  »  TENIS  »  RĂZBOI ÎN UCRAINA

Cel mai bun jucător al Ucrainei, victima propagandei rusești: „Am crezut că invazia e o invenție a Vestului. Sunt șocat acum!”

Illya Marchenko (34 de ani, 217 ATP), cel mai bine clasat jucător ucrainean, a vorbit despre cât de bine este pusă la punct mașinăria de propagandă a Rusiei. +21   FOTO
Illya Marchenko (34 de ani, 217 ATP), cel mai bine clasat jucător ucrainean, a vorbit despre cât de bine este pusă la punct mașinăria de propagandă a Rusiei.

Articol de GSP - Publicat sambata, 05 martie 2022 20:00 / Actualizat sambata, 05 martie 2022 20:22

Illya Marchenko (34 de ani, 217 ATP), cel mai bine clasat jucător ucrainean, a vorbit despre cât de bine este pusă la punct mașinăria de propagandă a Rusiei.

Ucraina a înfruntat în acest week-end echipa din Barbados, în preliminariile Cupei Davis. A fost o victorie lejeră, scor 3-0. Meciul ar fi trebuit să se desfășoare la Kiev, dar a fost mutat în Turcia, din cauza invaziei comandate de Vladimir Putin. 

Campioana Ucrainei s-a retras din Liga Campionilor și s-a desființat: „Toți banii merg la armată. Vom câștiga!”
Război în Ucraina
Campioana Ucrainei s-a retras din Liga Campionilor și s-a desființat: „Toți banii merg la armată. Vom câștiga!”

Marchenko se declară șocat de acțiunea Rusiei și admite că în prima fază a fost sceptic, considerând că informațiile ar fi „fabricate de presa din Vest”.

Cel mai bun jucător al Ucrainei, șocat de invazia Rusiei 

„În prima fază am crezut că invazia este o știre fabricată de media din Vest. Nu găseam niciun motiv pentru care Putin ar face așa ceva. Din păcate, s-a dovedit că m-am înșelat”, a recunoscut Marchenko, într-un interviu acordat pentru Sport.ua. 

Cel mai bun jucător al Ucrainei, victima propagandei rusești: „Am crezut că invazia e o invenție a Vestului. Sunt șocat acum!”
Illya Marchenko / FOTO: Imago-Images

Cel mai bine clasat ucrainean din ierarhia ATP a continuat să se destăinuie: „Am fost șocat de ce a urmat. E greu să descriu în cuvinte. E incredibil cum astfel de lucruri pot fi posibile în zilele noastre, o țară să invadeze alta, doar pentru a proteja interesele unora. Cel mai rău lucru mi se pare că mulți ruși sunt de acord cu Putin”. 

49a fost cel mai bun loc ocupat de Marchenko în clasamentul ATP, în septembrie 2016

În final, Marchenko a abordat tema știrilor false: „Începând cu anul 2014 am tot urmărit canalele de știri din Rusia. Trebuie să îți cunoști adversarul! Trebuie să recunosc că sunt foarte fluenți în ceea ce spun. 

De fapt, propaganda funcționează de ambele părți. Am observat asta în ultimii ani. Nu pot să bag mâna în foc pentru nicio sursă, fie ea din Ucraina, din Vest. În final, toate argumentele propagandei rusești au pălit în fața realității irefutabile: au pornit un război pe teritoriul nostru”. 

Nu am crezut nici că va trimite trupele în Ucraina, nu știu la ce să mă mai aștept. Nimeni nu știe ce îi trece prin cap, eu cu atât mai puțin 
- Illya Marchenko, despre amenițările lui Putin cu arsenalul nuclear

VIDEO Propunerea lui Cornel Șfaițer pentru Răzvan Burleanu: „Întreg sportul din Ucraina e într-o situație dificilă, asta ar fi o mână de ajutor”

Citește și alte știri despre războiul din Ucraina:

Napoli și Roma fac donații pentru Ucraina! Și fanii se mobilizează să ajute copiii

Oleksandr Zinchenko, declarații în lacrimi: „Doar fiica și familia mea mă țin să nu plec la război”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
347655969058390
Ion Popescu  •  05 Martie 2022, 22:53

A vorbit si nea Ion/Ilia ca si el e om !

cirus11
cirus11  •  05 Martie 2022, 21:58

Dl Marchenko vad ca e tanar, in putere, de ce nu e in tara sa si-o apere? Nu s-a decretat mobilizare generala??? Sa spuna ca aia in presa rusa sunt fluenti spune totul despre intelectul lui...

vasileroaita
vasileroaita  •  05 Martie 2022, 20:44

Nu e de mirare! Cel putin 90% dintre rusi nu stiu ca au invadat Ucraina!!!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează