INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Napoli și Roma fac donații pentru Ucraina! Și fanii se mobilizează să ajute copiii

Napoli// Foto: IMAGO / Action Plus
Napoli// Foto: IMAGO / Action Plus

Articol de - Publicat sambata, 05 martie 2022 14:45 / Actualizat sambata, 05 martie 2022 15:51

Napoli și Roma au demarat campanii umanitare în ajutorul copiilor și al familiilor refugiate din cauza războiului pornit de armata lui Vladimir Putin.

Italienii s-au solidarizat rapid cu poporul ucrainean, greu încercat în ultimele 10 zile de războiul pornit împotrivă de Rusia. Iar fotbalul a fost un puternic promotor al campaniilor de sprijin umanitare organizate în cursul acestei săptămâni. 

După manifestările de condamnare a invaziei armatei lui Putin și pentru pace de la derbyul Milan - Inter, și în week-end-ul acesta s-au mobilizat cluburile din Serie A. Napoli și Roma au anunțat acțiuni caritabile destinate victimelor din țara vecină cu România.

Operațiunea Paul Pogba! Salariul oferit francezului pentru întoarcerea la Juventus
ITALIA
Operațiunea Paul Pogba! Salariul oferit francezului pentru întoarcerea la Juventus

Tricouri speciale pro-Ucraina

Astfel, echipa antrenată de Luciano Spalletti va dona tricourile speciale cu autograf, îmbrăcate la meciul de mâine seară contra Milanului, pe „Diego Maradona”, iar banii rezultați din vânzarea lor la licitație vor ajunge, prin intermediul unor organizații non-profit, la copiii și și familiile refugiatedin calea bombardamentelor.

Iar Roma va răspunde apelului făcut de ONU prin Înaltul Comisar pentru Refugiați (UNHCR) cu două inițiative umanitare. Va dona 2.000 de hainuțe de iarnă pentru nou-născuți alte 1.000 de articole groase pentru copii mici și a chemat suporterii giallorossi să contrbuie cu strângerea de articole și bunuri de strictă necesitate, alimentare sau vestimentare.

Inimă în albastru și galben

Acestea vor fi colectate la biserici, școli de fotbal, fan cluburi și alte magazine speciale, de unde vor ajunge la cei aflați în mare nevoie plecați din orașele atacate de ruși. 

În plus, și la partida de diseară cu Atalanta, jucătorii lui Mourinho vor purta tricouri speciale cu dungi și sigla UNHCR, având pe față o inimă în culorile steagului Ucrainei, pentru a atrage atenția lumii întregi asupra crizei umanitare din zona de război.

Propunerea lui Cornel Șfaițer pentru Răzvan Burleanu: „Întreg sportul din Ucraina e într-o situație dificilă, asta ar fi o mână de ajutor”

Citește și:

Jurgen Klopp, misterios în privința viitorului său pe banca lui Liverpool: „Trebuie să mă asigur că voi fi așa şi în 2024”

PSG vrea să scape de Di Maria la finalul sezonului » Parizienii i-ar fi găsit un deja înlocuitor la o mare rivală din Ligue 1

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează