SPORTURI  »  ALTELE  »  CANOTAJ

Delegația României, în grafic la Campionatele Mondiale de canotaj din Cehia!

Simona Radiș și Ancuța Bodnar, campioane olimpice și europene, s-au calificat fără probleme în semifinalele probei de dublu vâsle la Campionatele Mondiale din Cehia.
Simona Radiș și Ancuța Bodnar, campioane olimpice și europene, s-au calificat fără probleme în semifinalele probei de dublu vâsle la Campionatele Mondiale din Cehia.

Articol de - Publicat luni, 19 septembrie 2022 17:22 / Actualizat luni, 19 septembrie 2022 17:22

Simona Radiș și Ancuța Bodnar, campioane olimpice și europene, s-au calificat fără probleme în semifinalele probei de dublu vâsle la Campionatele Mondiale din Cehia.

A doua zi a întrecerii mondiale de la Racice a fost una bogată în curse pentru ambarcațiunile tricolore și cinci din șase s-au soldat cu avansarea în penultimul act. Campioanele olimpice și europene Simona Radiș, 23 de ani, și Ancuța Bodnar, 23 de ani, caută în această săptămână în Cehia să obțină medalia care le lipsește din palmares, titlul mondial. Pe o vreme friguroasă, româncele au câștigat detașat cursa de calificare din proba de dublu vâsle și merg de pe primul loc în semifinale, care vor avea loc pe 23 septembrie.

România, rezultate excelente în calificări la Campionatele Mondiale

Tot astăzi, pe canalul de la Racice, au intrat în febra competiției mondiale alte cinci echipaje românești. Ioana Vrînceanu și Denisa Tîlvescu au terminat și ele pe primul loc în proba de dublu rame și merg în penultimul act, care va avea loc pe 22 septembrie.

Tot în semifinale vor evolua barca de patru rame fără cârmaci, compusă din Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Semciuc, Ştefan Berariu, Forin Lehaci, cea feminină de patru rame fără cârmaci, formată din Mădălina Bereş, Amalia Bereş, Magdalena Rusu, Roxana Anghel, și cea masculină de patru vâsle, formată din Mihai Chiruţă, Ciprian Tudosă, Ioan Prundeanu, Marian Enache. Semifinalele din aceste probe au loc pe 22 septembrie.

Singurele care nu au atins această fază au fost fetele din echipajul de patru vâsle alcătuit din Elena Logofătu, Cristina Drugă, Ioana Moroşan, Patricia Cireş, ele clasându-se pe poziția patru în seria lor și urmând a evolua în recalificări.

În prima zi a competiţiei, duminică, Ionela Cozmiuc (schif simplu categorie uşoară), alături de Marius Cozmiuc şi Sergiu Bejan (dublu rame fără cârmaci) au obţinut, de asemenea, calificarea în semifinale. 

România participă la Campionatele Mondiale de la Racice cu 11 ambarcaţiuni şi 35 de sportivi. De la ultima ediție a CM, desfășurată în 2019 la Ottensheim, în Austria, delegația tricoloră s-a întors cu două medalii de argint în probele de dublu vâsle (Simona Radiș/Ancuța Bodnar) și în cea de patru rame fără cârmaci (Mihăiță Țigănescu/Mugurel Semciuc/Ștefan Berariu/Cosmin Pascari). 

Citește și alte știri din sportul românesc: 

Ministrul Tanczos Barna a îngenuncheat la intonarea imnului Ținutului Secuiesc la finala Cupei României la hochei!

VIDEO Jaqueline Cristian, primul titlu după accidentarea groaznică din februarie » Salt de 19 locuri în clasament

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează